L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 4 de gener del 2023

El Ministeri d'Agricultura finalitza les obres en el terme de Tavernes de la via Verda "Camí Natural de l'Antic Trenet"


El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, segons indica en una nota oficial, ha donat com a finalitzades les obres de condicionament i senyalització del Camí Natural de l’Antic Trenet, en el tram entre el baixador de Benifairó de la Valldigna i Tavernes.

El traçat d'uns 14 quilòmetres discorre totalment pel terme de Tavernes i les obres, tot i que han suposat una inversió de 495.310 euros, com ja hem publicat en altres ocasions i des del principi del projecte no han suposat cap cost a les arques municipals (cliqueu en l'enllaç per conéixer més) perquè han estat totalment pagades pel Ministeri d'Agricultura després de les gestions realitzades durant la passada i actual legislatura pel regidor d'Obres i Urbanisme, Josep Llácer. 

Febrer 2019. Llàcer en una reunió de treball a la Casa de la Cultura explica als representants de les Administracions i Mancomunitats de la Ribera el projecte de traçat pel terme de Tavernes

Encara que aquest traçat no discorre per l'antiga plataforma ferroviària, sí que segueix els passos de la línia de ferrocarril que comunicava Carcaixent amb Dénia, considerada com la primera línia de via estreta de la península, inaugurada en 1864.

Les principals actuacions d'aquesta actuació corresponen amb l'execució d'encreuaments en diverses carreteres, l'execució de xicotetes esculleres i murs de formigó, i el condicionament de l'esplanació, plataforma i ferma en xicotets trams, així com en la instal·lació de la senyalització corresponent.

Camí del Pla

Les obres en el terme de Tavernes han contemplat l'adaptació i senyalització del Camí de l'Antic Trenet (Via Verda) en el seu recorregut pel Camí del Pla i, una vegada arribats al casc urbà de Tavernes, diverses obres en l'Avinguda de Marjaletes, urbanització dels Sequers, i construcció de la nova via al costat del Camí La Dula fins arribar a la rotonda de la carretera comarcal on segueix pel  Camí del Teularet.

 

Els Sequers

Camí la Dula

 

El camí del Teularet porta fins a la rodona de Las Cinco Hermanas, al costat de l'ullal, on s'han disposat passos de ciclistes i vianants amb semàfors preventius per travessar la carretera i poder enllaçar amb la via que du a l'estació i que continua amb el ramal ciclista, fins a la zona urbana de la platja de Tavernes.

 

 

Creuament de la carretera en la rodona de "las Cinco Hermanas"
 

Una vegada concloses les obres seran entregades a l'Ajuntament de Tavernes que, en ser promotor de l'actuació, segons s'indica en la nota de premsa,  serà els responsables de la gestió, vigilància i manteniment dels trams del camí natural de la seua titularitat. 

 Elaboració pròpia a partir de la nota del Ministeri d'Agricultura