L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 15 de gener del 2023

La celebració de Sant Antoni 2023 ha acabat avui amb la benedicció de mascotes. Fins a l'any que ve... Visca Sant Antoni!!! (Reportatge fotogràfic)


 

Volem televisió en valencià,
Les músiques i el raspall,
Les falles i les fogueres,
els moros i els cristians.

Pel·lícules i notícies
En llengua de valencians,
La de Fuster i Estellés
La de Corella i March.

Volem ser honrats i dignes,
I dur sempre el cap ben alt.
Déu mos guard de forasters
Que de casa mos trauran!

Volem treball i justícia,
Volem pau i llibertat,
Estimar les nostres coses
I honrar els avantpassats.

No dieu res ... sant Antoni?
Contesteu, per caritat!
Si també mos falleu vós,
Qui mos podrà consolar!

No tinc paraules, fills meus.
Quasi res m'heu demanat!
Fa temps que busque i no trobe
Remei per al vostre mal.
Però ja que heu insistit,
Ací teniu un refrany:
Llaureu i sembreu la terra,
Collireu lo que heu sembrat.

 (Dels goigs de Sant Antoni)


 

 

Visca Sant Antoni... i fins l'any que ve!!!  Els actes d'avui, entre ells la benedicció dels animals domèstics en el Passeig Colom,  han comptat amb la presència de l'alcalde Sergi Gonzàlez i regidors dels consistori, ha estat el darrer  programat per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat i amb ell hem clos la celebració que Tavernes ha dedicat al sant.

 

 

 


La jornada s'iniciava amb la missa dedicada al Sant, en la parroquial de Sant Pere, amb la presència de l'alcalde i regidors del consistoris, per continuar la programació en el carrer Sant Antoni des d'on s'ha iniciat la cercavila-processó fins arribar al Passeig Colom.

 

 


 

La cercavila ha estat en tot moment amenitzada pels sons dels nostres instruments tradicionals, el tabal i la dolçaina, que acompanyaven les evolucions dels balladors i balladores del Grup de Balls Populars de la Vall de Tavernes, omplint d'alegria i color el carrer Sant Antoni.
 

 



 

L'arribada de la comitiva al Passeig Colom ha servit per començar la benedicció dels animals domèstics. Una gentada de veïns i veïnes, amb els seus animals domèstics, han anat desfilant per davant del cadafal muntat a la placeta del poliesportiu, per rebre la benedicció.