L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 22 de gener del 2023

EL DIA DESPRÉS : Text explicatiu i reportatge fotografic amb els vídeos de la manifestació d'ahir a Madrid

 

Un grup de veïns i veïnes de Tavernes així com regidors de l'Ajuntament de Tavernes es van desplaçar ahir fins a Madrid per a participar en la manifestació organitzada per l'entitat “Som Mediterrània”. Aquesta entitat havia convocat una manifestació pels carrers de Madrid, la qual va començar a la Porta del Sol, per a recórrer el carrer Alcalà i continuar pel passeig del Prat i la plaça de les Corts fins a arribar davant del Congrés dels Diputats. 

El objectivo era denunciar la "mala planificació i pitjor aplicació" del reglament de Costas que causa la transgressió marina, és a dir l'avanç de la mar, amb l'erosió de més del 60% de les platges del litoral mediterrani.

 

 

 

 



 Les pancartes duien clars missatges com “Ministeri per a la Transició Ecològica Diàleg!”, “Necessitem una nova Llei de Costas de defensa, no de retirada” o “Sense platges no hi ha turisme”.

Els manifestants han reivindicat que les platges, amb els seus arenals, són uns espais naturals i únics, essencials per a la interacció entre les persones i la naturalesa i creadors de la identitat a l'estil de vida Mediterrània.


 




 

"SomMediterrània" ha criticat que es continue “permeten que els ports i embassaments retinguen milers de milions de metres cúbics de sediments, que són conformadors dels arenals i del manteniment estable de la morfologia de la costa", i s'exigia al Govern de Pedro Sánchez que "convertisca en sostenibles les activitats dels ports i embassaments". Una altra demanda era la reforma de la Llei de Costes i actualitzar-la als principis de conservació d'acord amb la normativa comunitària i internacional.

 


 


Nota: la selecció d’imatges i vídeos de la presència vallera a la manifestació estan obtinguts de les xarxes socials dels partits i entitats valleres que hi anaren a Madrid.