L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 9 de gener del 2023

"Vore l'avanç en la rotonda del Camí Reial és un motiu de satisfacció i orgull per la millora del trànsit i la seguretat" (Josep Llàcer)


El regidor d’Urbanisme i candidat a l'alcaldia de Compromís, Josep Llàcer, en una visita realitzada a les obres de la rotonda d'enllaç entre el Cami Reial (comarcal CV-605) i el Camí de la Ratlla d'entrada a la urbanització de la Goleta ha mostrar la seua satisfacció en comprovar el gran avanç de les obres iniciades fa ara dos mesos.
 
 
 
 
"Veure com avancen les obres d’una rotonda molt esperada i necessària, ja que facilitarà l’accessibilitat i incrementarà la seguretat dels milers de conductors que diàriament circulen pel camí Reial, és un motiu de satisfacció i d'orgull sobre tot en vore com s'acompleixen els terminis previstos en la construcció. Orgull perquè arribem a la fi d'unes gestiones que ens han costat molts anys de treball, de reunions i de consensuar finalment l'obra de la rotonda amb la Demarcació de Carreteres de la Diputació" remarcava Llàcer.
 
 
 
Anys de gestions amb Diputació, però amb un govern del PP mai no va poder ser
 
El regidor de Compromís no ha entrat en més detalls sobre les seues paraules però nosaltres si que volem recordar - i el merit que se l'enduga qui se'l mereix-  com des del 2011, quan Compromís va entrar al govern de Tavernes, l'aleshores alcalde Jordi Joan i el mateix iniciaren les gestions i reunions amb la Diputació, governada pel PP amb majoria absoluta, i  com no mai foren ateses les reivindicacions valleres ni aquella Diputació es va implicar en res que fora la millora de l'encreuament.
 
 
Va ser a partir del 2015, amb el canvi de govern en la Diputació (PSOE-Compromís) i un diputat de Compromís com a responsable de les carreteres, quan es va acceptar el projecte i es van iniciar els tràmits  administratius: declaració d'utilitat pública, l'estudi i la redacció del projecte, informes mediambientals, l'expedient de les expropiacions, i  licitar el projecte, adjudicar les obres i aconseguir l'ocupació de terrenys que calen per iniciar les obres. Tot això, uns tràmits de cinc anys,  ha permés ara poder iniciar unes obres que estaven pendent des de fa dècades, en concret des de la urbanització del sector de la platja de la Goleta. 
 


 
 
La nova rotonda millora la seguretat vial

En el punt on s’ubicarà la nova rotonda, ja es pot veure als operaris de l’empresa adjudicatària treballant en els traçats on s’ubicaran alguns dels ramals d’accés a la CV-605, al mateix temps que continuen els treballs d’adequació dels terrenys adjacents. Fins al moment, pel camí Reial es pot circular amb normalitat.

La nova glorieta, amb una inversió pròxima als 573.000 euros per part de l’àrea d’Infraestructures de la Diputació de València, millorarà notablement la visibilitat i la seguretat viària de l’accés a la platja de la Goleta. 
 
 

La rotonda tindrà 30 metres de radi exterior i es contempla l'ampliació de la plataforma actual dels ramals d'accés de la CV-605, amb vorals de mig metre i bermes de 0,75 metres. Els accessos directes a propietats i camins agrícoles des del Camí Reial disposaran de nous ramals per a reduir la perillositat, s’eliminaran els girs a l'esquerra, es reforçarà la protecció dels accessos directes i s’evitaran els enlluernaments de l’encreuament actual en T.

Elaboració pròpia a partir de la nota del Gabinet de Premsa Municipal