L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 1 de gener del 2023

El Festivern 2022 ja és història... visca el Festivern 2023!!! Amb Zoo? Segurament...

El Festivern (parcial) des de les Fontetes de Cantus (fotografia d'avui 1 de gener)
 
 
El Festivern 2022 ja és història i com a balanç cal reconéixer que no ha estat tan multitudinari com altres anys: els anys de pandèmia i la saturació de festivals per tot el territori valencià han pesat. Així i tot, cal remarcar una molt bona organització, amb una correcta planificació dels espais d'acampada i allò que és important: no hi ha hagut cap incident digne de destacar.  
 

Nit de Cap d'Any
 
I això no ho diguem nosaltres, sinó el servei de vigilància que la promotora ha establit en aquests quatre dies i que ha lloat el comportament exemplar, amb un alt sentit sentit cívic, tranquil, respectuós, educat, cosa que també es reconeix entre el veïnat valler.
 
 

Les millores en la zona d’acampada,  acotada i encerclada per tanques, amb el control d’entrada i d’eixida, amb la delimitació d’espais interiors per a les tendres, amb la marcació de camins perquè qualsevol vehicle d’urgència hi puga circular, són qüestions que els campistes han rebut bé perquè al cap i la fi, tots reconeixien que és per la seua seguretat.

Tavernes i el Festivern novament han estat triats per milers i milers de joves per gaudir d'una excel·lent representació dels grups i la música en valencià i per donar la benvinguda al 2023. Ni més ni menys com ve passant des del 2011 fins ara, excepte la parada obligada per la pandèmia. Una excel·lent promoció de la ciutat amb l'afegit com tantes vegades s'ha dit de transformar-la en aquests dies en una ciutat viva i alegre.
 

Nit de Cap d'Any
 
 
Malgrat això, sempre hi ha gent en contra del Festivern, i com ja passa des del 2011, desitgen i voldrien que el Festivern desaparegués dels esdeveniments de Tavernes. I si no tenen motius ni poden dir res en contra,  se'ls invents. Tot i no acudir ni assistir-hi, posen pegues amb qüestions com si les zones d’acampada, la vigilància, els preus o demanen coses ja previstes, com rebaixa de preus als vallers.


Nosaltres, com a vallers, orgullosos del Festivern

El Festivern 2022 ja és història. Com marca el costum caldrà cridar: ¡Visca el Festivern 2023! I esperem que de nou a Tavernes. Hi ha localitats interessades en arreplegar-lo, amb els braços oberts, però una cosa sembla clara i així ho va dir el regidor de festivals, Josep Llácer, la nit de divendres: amb Compromís en el govern, l'aposta serà continuar potenciant Tavernes com a localitat de festivals. El Festivern és prioritari i l'any que ve amb Zoo en el cartell?  Això s'esta gestionant ara. 

Josep Llácer, responsable de l'àrea de Festivals

Nosaltres, com a vallers i valencians, estem orgullosos  d'un Festivern valler perquè des del 2011 és "de casa".  I més orgullosos perquè canta en valencià i ens ha portat unes festes nadalenques més alegres, amb bon ambient, sana alegria, diversió, el poble ple de joventut, de música, d’il·lusió...

El Festivern va associat al nom de Tavernes, convertida en referent en els ambients musicals valencians. I són molts els veïns i veïnes els qui estem orgullosos de vore el nostre poble en el  centre dels mitjans de comunicació aquests dies, de ser un referent musical per als valencians i valencianes.