L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 16 de gener del 2023

MANIFESTACIÓ A MADRID EL DIA 21 (II): Els 12 anys d'una guerra (per ara perduda) per la millora de les nostres platges i sense solucions des del PP i des del PSOE

 

 

El pròxim dissabte, dia 21, hi ha anunciada una manifestació a Madrid per reclamar solucions als greus problemes de les platges, les de Tavernes i les valencianes. Un acte reivindicatiu més que sumar a les demandes, sol·licituds, esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), reunions a Madrid, a Demarcació de Costes a València... que durant anys, d'ençà del 2011,  ha estat la gran batalla del govern municipal de Compromís. I sempre sense cap resultat.

Madrid sembla sord. Mane qui mane allí, siga el PP o el PSOE, el resultat ha estat el mateix: ni fer-ne cas, no dedicar cap euro a buscar una solució definitiva per a pal·liar el greu estat de les platges de Tavernes, un estat que s'agreuja any rere any, o si voleu millor temporal darrere temporal. Publiquem al llarg de l'article, peticions, sol·licituds, preguntes... rarament amb una resposta concreta i clara, sinó més bé "tirant balons fora" i respondre amb actuacions de futur que, vorem si arriben!

 


 

Resposta del Govern a Joan Baldoví sobre el projecte de la Goleta
 

El problema de la platja ve d'anys, i el primer senyal de la transgressió va ser fa 22 anys, si la memòria no ens enganya, un novembre del 2000, quan per primera vegada  la mar va trencar dunes i va entrar en la Goleta. Governava el PP amb majoria absoluta a l'Ajuntament de Tavernes.

Els anys següents la solució va anar, com és massa sabut, de fer algun abocament d'arena, però sense que el govern de l'estat o el seu ministeri, com a responsable i qui té les competències, iniciara cap projecte definitiu. Arribem al temps de canvi de govern a l'Ajuntament, 2011, i les demandes i demandes del nou govern municipal amb alcaldia de Compromís xoquen una i altra vegada amb la resposta de Costes: no hi ha diners, més que alguna reposició d'arena que el temporal se'n du.

 

Tots els anys, del 2014 al 2018 i govern de M.Rajoy la desolació com a imatge.

Durant aquests anys, el diputat Joan Baldoví de Compromís, ha esmenat els PGE sense resultat. Les esmenes demanant consignació per a projectes a la Goleta, aixi com a les costes de la Safor,  entre el 2011 i el 2018 es rebutjaran amb el vot en contra en el Congres de Diputats dels diputats del PP, inclosos els valencians. Els darrers anys també el vot en contra de Ciudadanos que recolzava el pressupost presentat per M.Rajoy. La postura negativa del PP principalment ha fet perdre molts anys per a les solucions de les nostres platges.

 

 

 

Des d'aleshores ençà,   les iniciatives de Compromís en les institucions de l’Estat (Congrés i Senat) tant de Baldoví com del senador Carles Mulet mitjançant preguntes i interpel·lacions als governs del PP i després del PSOE no han donat cap resultat. En aquest article podeu llegir algunes de les preguntes escrites i vore vídeos de les intervencions en defensa del litoral i de les platges de Tavernes. I també algunes respostes del govern espanyol.

  

  

 

 

Per això és lamentable (per no dir altra cosa ) que ara, quan ja no tenen el govern d'Espanya, el PP a Tavernes canvie de dalt baix: de no dir res ni reivindicar res en temps de Rajoy, ara són els més exigents front al govern Sánchez. Quién te ha visto y quién te ve! Però no enganyen ningú, ¿a què juguen ara, que volen ara aquesta gent del PP de Tavernes?

  

 

 El mes de maig del 2021 Joan Baldoví, a més de demanar fons per a millorar les nostres platges, adreçava un conjunt de preguntes al govern de Pedro Sánchez que resumim tot seguit traduïdes (ja sabeu que al Congrés no és permes l'ús del valencià):  

- Quines actuacions i mesures té previstes el Ministeri de Transició Ecològica i la Demarcació de Costes de València per a condicionar les platges de la Goleta i de Tavernes de la Valldigna amb una quantitat suficient d'arena perquè l'Ajuntament instal·le els serveis mínims?

 

 

- ¿Quines mesures de compensació i/o ajudes té previstes el Govern d'Espanya per a fomentar el turisme i l'economia del municipi i compensar els perjudicis que patiran els nombrosos autònoms, pymes, negocis i llocs de treball que depenen del turisme en la comarca de la Valldigna? 

- Es tindrà en compte la proposta de regeneració sostenible i estabilització costanera amb la creació d'escullera, esculls artificials o dics paral·lels a la costa segons la proposta presentada per l'Ajuntament de Tavernes al setembre de 2019 a la Demarcació de Costes?

Però el govern de Pedro Sànchez (PSOE), com si sentira ploure, que solem dir a Tavernes.

L'any passat el 2022, Joan Baldaví tornava a incidir en la mala situació de les platges de Tavernes i la necessitat d'actuacions.
 


 

I no li anava al darrere el senador Carles Mulet, que  presentava una nova pregunta al govern de Pedro Sánchez (PSOE) on s'interessava per la decisió que pensa prendre el Ministeri de Transició Ecològica respecte a la petició de l'Ajuntament de realitzar obres d'emergència a les platges de Tavernes.

 


D'aquestes demandes,  la premsa no se'n fa massa ressò: Compromís no és el PP, ni el PSOE, ni UP.... La necessitat d'actuacions en les nostres platges, com sabem fins ara han caigut en un sac foradat, siga el govern d'uns o el dels altres. Una realitat que ja ho diguem al titular: 12 anys de guerra per la millora de les nostres platges, 12 anys sense solucions d'aquells governs que tenien i tenen les competències, les obligacions i.... els diners!!! Siga el PP, siga el PSOE, Madrid està molt, però que molt lluny.