L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 20 de gener del 2023

MANIFESTACIÓ A MADRID EL DIA 21 (VI i FINAL): D'aci uns 10 o 12 anys, hi haurà platges com cal a Tavernes?


 
Ho vam dir el  mes de maig del 2021 que, per fi a més de Compromís, hi havia un partit que exigia a Madrid solucions definitives per a les platges de Tavernes. Clar que, eixe partit havia estat molts anys “de vacances", en el cas de la Goleta sobre tot. Cal pensar el perquè del canvi de posicionament d'aquest partit que, mira per on, va coincidir amb el canvi de govern a Madrid.
 
I recordàvem en aquell article que en els anys de govern de Rajoy, el PP no havia mogut un dit, més bé el contrari, a Tavernes estaven muts, mentre  a Madrid votaven en contra de les esmenes del diputat de Compromís Joan Baldoví al pressupost de l’Estat, en que exigia els diners per a regenerar les platges de la Safor. Primer va ser el vot en contra del PP, i després se sumava Ciudadanos en defensar i aprovar els pressupostos de Rajoy. I lamentable: votaren en contra, inclosos sempre els diputats valencians dels dos partits.
 

 

 

Fins ara i de sempre Joan Baldoví ha presentat al govern de Rajoy esmenes i preguntes parlamentàries al Congrés, mentre que en el Senat era Carles Mulet qui ha fet una tasca semblant. I es va continuar igual quan va iniciar la singladura el nou govern de Sánchez (PSOE). 

Va vora de dos anys que ja ens preguntàvem en l'article per allò que podria passar, i  tot desitjant que no passara el mateix amb el nou govern socialista i Tavernes tinguera més sort en les reivindicacions de les platges de la que havia tingut durant 8 anys amb el govern Rajoy. Lamentablement, tot està igual.

 

 

 

Afirmàvem en aquell article del 2021 que, una vegada en el govern municipal de Tavernes,  era l'hora del PSOE, de donar un pas endavant i presentar una iniciativa concreta de solucions a les nostres platges al govern del seu partit, el del socialista Sánchez. Cal dir que els anys de govern Rajoy el PSOE va recolzar esmenes de Compromís en el Congrés, però ara calia fer un pas endavant, pujar el nivell de la seua implicació i convertir aquell recolzament en un projecte seriós de benefici a Tavernes. Però... res de res.

Des del govern municipal, en coalició, calia que els socis amb línia directa amb els màxims responsables del govern de l'estat, els feren arribar les demandes, que les reivindicacions de Tavernes se sentiren a Madrid. ¿Hi ha hagut alguna materialització concreta d'actuació? Cadascú que s'ho responga. Per la nostra part només recordarem que la ministra socialista de Transició Ecològica, per ella o per una persona responsable del ministeri amb qui delegara, no va atendre la petició enviada per l'alcalde d'una reunió per tractar els problemes de les nostres platges. 

 

 

 

 

Demà hi ha anunciada una manifestació a Madrid, on segurament confluiran i desembarcaran polítics de diversos colors. Esperem que tot no es quede en la foto i unes bones paraules a la premsa, com ha sigut el resultat final d'aquella concentració a la platja de Tavernes, des de la qual s'ha avançat poc o gens en la solució definitiva. I això és cosa de tots, però realment és més cosa, molta més cosa, d'aquells que manen o han manat realment a Madrid, i aquests són els partits grans, el PP i el PSOE. Tenen més portes de despatxos oberts que ningú.

Vam publicar en aquell article que ens atrevíem a dir que era l'hora del PSOE i confiàvem en un canvi per a les nostres platges que no s'ha produït. I ja a ningú li val el mateix que se li ha contestat tantes vegades al senador Carles Mulet: hi ha una redacció d'un projecte i... bla, bla, bla. Concreció cap i menys en el temps,Un projecte que, al pas que va, d'ací 10 o 12 anys.... ja en parlarem. Aleshores, hi haurà platja a Tavernes? El temps juga en la nostra contra.