L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 27 de gener del 2023

Josep Llàcer es reuneix amb els tècnics de la Conselleria d'Educació per avançar el Pla Edificant: Informe de les obres a Tavernes


Josep Llàcer, regidor d'Obres Publiques i candidat a l'alcaldia de Compromís, després de la reunió sobre el Pla Edificant que ahir va mantindre en la Conselleria de d'Educació, Cultura i Esport ha manifestat que "seguim avançant i molt en els tràmits administratius del Pla Edificant amb l'objecte d'iniciar el més aviat possible les obres de millora de tots els centres educatius públics de Tavernes. És una inversió milionària mitjançant la qual es remodela ran i modernitzaran les instal·lacions d'aquests espais educatius" ha manifestat
 
La reunió en la Conselleria és una demostració més d'allò que tot el món sap: remodelar, i en el cas de l'IES Jaume II el Just construir de nou, no és una tasca senzilla i les reunions amb l'organisme autonòmic es mantenen molt a sovint per tal d'avançar, unes reunions on es prioritari per al consistori la construcció del nou IES Jaume II el Just i en aquestes reunions es treballa en les necessitats de l'obra i per ultimar i licitar la redacció del projecte quan abans. 
 
A més de Josep Llàcer i el tècnic municipal, la directora Anna Bellver i l’equip directiu de l’IES Jaume II el Just, formaren part de l'equip de treball reunit ahir, i on totes les parts implicades han destacat la bona sintonia de la reunió i les conclusions positives de la mateixa. 
 
 
 
 
 
La delegació de competències de l’IES La Valldigna, el pròxim objectiu 
 
Una vegada finalitzada la primera reunió general, el regidor Josep Llàcer i el tècnic municipal van continuar la sessió de treball amb els tècnics de la Conselleria per a avançar en el plantejament de la memòria del projecte de remodelació de l’IES La Valldigna, en el qual ja treballa la regidoria d'Obres de fa mesos. L'objectiu que s'ha marcat és que en els pròxims mesos el ple de l’Ajuntament accepte la delegació de competències per a les obres, com ha fet amb la resta de centres educatius.
 
Avança el Pla Edificant en els centres de primària 
 
Els avanços continuen també en la resta de col·legis públics i en breu es traurà la licitació de la redacció del projecte del CEIP Sant Miquel, un pas previ a l’inici de les obres d’ampliació, remodelació i unificació que implicaran una inversió de 4.544.810,33 euros, que seran finançats per la Conselleria d’Educació tot i que l'Ajuntament, a través de la regidoria d'Obres que dirigeix Josep Llàcer, tindrà la delegació i competència en les obres . 
 
L'Ajuntament també va aprofitar els darrers períodes no lectius per acabar els estudis geotècnics sobre el terreny en els altres tres centres educatius d’Infantil i Primària inclosos en el Pla Edificant (CEIP Divina Aurora, CEIP Magraner i CEIP Alfàndec). Ara la tasca es completar els plecs de la licitació de la redacció de cadascun dels projectes.

EL PLA EDIFICANT A TAVERNES: INFORME

 





CEIP Sant Miquel - 4.544.810,33 d'euros
 
Obres de millores en les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint les directrius marcades per la Conselleria en les visites efectuades.





Divina Aurora - 3.057.709,49 d'euros
 
Sala polivalent d’usos múltiples, amb 90 metres de superfície, l’habilitació de l’aula informàtica de 75 metres, la biblioteca de 50 metres, un gimnàs i aules de recolzament per a Primària i Educació Especial de 25 metre, un aula polivalent de 50 metres per educació infantil a més d’altres per a usos dels equips docents, alhora que es reubicarà l’entrada principal i s'instal·larà un ascensor per complir amb totes les normes d’accessibilitat. 
 
 


Alfàndec - 800.000 euros.
 
Instal·lació de dos sistemes d’ascensor, nous lavabos al pavelló infantil, lavabos adaptats i per al professorat, la modificació de l’accés nord per complir amb l’accessibilitat així com millores en finestres del pavelló infantils. Es contempla també un gimnàs al primer mòdul amb vestidors, lavabos, magatzem i una sala per a la caldera.


 
 
 
 CEIP Magraner -  2'8 milions
 
Aquest centre s'inclou en la segona fase, i les obres inicials programades tindrien un valor de 2’8 milions per executar la habilitació d’un menjador per a 90 alumenes, sala d’usos múltiples, aula per educació especial i aules de reforç a primària, així com també  un gimnàs integrat a l’espai cobert de la pista esportiva i espais auxiliars en els vestidors. Les previsions d’instal·lacions es contemplen amb una biblioteca i els despatx de la direcció i cap d’estudi.
 
 
 
 
 IES Jaume II el Just: 11 milions 
 
L'IES Jaume el Just serà demolit i construït de nou, amb una inversió d'11 milions d'euros.