L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 27 de gener del 2023

Un cap de setmana amb molt de fred i gelades generals en l'interior

 

L'intens fred seguirà, almenys durant el cap de setmana en tota la península. Així ho assegura Meteored en l’informe d’avui, on confirma que les temperatures gèlides ens acompanyaran durant els pròxims dies en gran part del país.

De cara al cap de setmana s'espera temps estable, amb el termòmetre marcant xifres inferiors als zero graus, amb gelades en zones de l'interior i els Pirineus, on es podrien arribar a fregar els 15 graus sota zero.

El diumenge cels coberts a Balears i a l'Estret, amb possibilitat de precipitacions febles. La neu també podria fer acte de presència en punts dels Pirineus i la serralada Cantàbrica. La matinada del diumenge al dilluns serà especialment freda, podent arribar a ser la més gèlida de les últimes setmanes.

 

L'oratge general a Tavernes en 7 dies 

Al nostre territori

També ací les pròximes nits seran molt fredes perquè continuem dins d’una massa d’aire molt freda que ens acompanyarà uns dies més, amb gelades en punts de l’interior i de les comarques més centrals del País Valencià.

Els models aposten a precipitacions demà  dissabte per la nit i el diumenge pel matí per l’entrada de vent de gregal, amb afecció a les comarques de la Diània, o siga, la Marina, la Safor-Valldigna, el Comtat, l’Alcoià i la Vall d’Albaida. S’espera molt de fred en altura i això pot fer caure neu per damunt dels 500 metres.

La pròxima setmana ens afectarà l’anticicló que, a poc a poc, empentarà l’aire fred que hi ha damunt la península. Això farà que les temperatures màximes pugen i durant el dia no farà tant de fred.

Cal fer esment d’una DANA que s’escampa entre Canàries i el sud-oest peninsular i  caldrà vore si ens afecta cap el cap de la setmana vinent amb pluges.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.