L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.496
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.065

dilluns, 16 de gener del 2023

L'Ajuntament comença les obres del Centre Respir destinat a la gent gran, persones dependents i familiars

  

Aquesta setmana han començat les obres d’habilitació del nou Centre Respir de Tavernes, un espai municipal de referència per a la gent gran que s’ubicarà en el carrer la Barca, 41. El nou espai acollirà totes les activitats de Serveis Socials dirigides a la gent gran, a les persones dependents i a les seues famílies. 

 
 
L’Ajuntament de Tavernes ha adjudicat a l'empresa "Obresa Edificación y Obra Civil SL" l'execució de les obres del projecte denominat “Habilitació del Centre Social en el local de la planta baixa del Carrer la Barca, 41” per un valor total de 217.667 euros, impostos inclosos. Les obres afecten el local de propietat municipal que va servir fa uns anys de Jutjat de Pau de la ciutat i tindran una durada de 3 mesos a partir de l'endemà de formalització de l'acta de replanteig.El regidor d’Obres Públiques i candidat a l'alcaldia, Josep Llàcer, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, els dos de Compromís, han visitat l’inici de les obres acompanyats per tècnics municipals i treballadors de l’empresa adjudicatària. L'obra té una durada prevista sobre els 4 mesos, a partir dels quals la ciutadania podrà gaudir del nou espai.
 
Els regidors han confirmat que el Centre Respir unificarà els serveis que l'Ajuntament destina al col·lectiu de majors i que, a hores d'ara, es duen a cap en llocs distints com són el Braç Treballador, el Centre Social Dolores Rojas Almel·la i l'escoleta de la platja a l'estiu. 
 
 

 
 
Els regidors de Compromís han explicat que les característiques i distribució previst en el projecte per al nou Centre Respir permetran desenvolupar un munt d’activitats com exercicis de psicomotricitat, tallers de memòria i aproximació a les noves tecnologies, cursos de formació o el propi taller Respir, que té la finalitat d’oferir unes hores de temps lliure als familiars cuidadors de persones dependents.

El Centre Respir atendrà, per tant, també a persones dependents que presenten dèficits motors, sensorials i de memòria, a més de problemes per afecció amb Parkinson, Alzeimer o simplement perquè tenen una mobilitat reduïda i necessiten ajuda d’altra gent per poder desenvolupar el seu dia a dia.


Plànol de distribució del local (adaptat de PCSP)


El centre acollirà un total de 40 persones al mateix temps, però no serà un grup fix, sinó que canviara segons els tallers i activitats previstes. Com es pot vore en el plànol, el Centre Respir comptarà amb una aula polivalent per a realitzar activitats i tallers, a més d'una sala d'informàtica per tal que les persones majors puguen aprendre aplicacions bàsiques. Igualment s'ha previst aules per a activitats de psicomotricitat, manualitats, potenciació de la memòria, i es completa el centre amb despatxos, magatzem i la recepció.


Les activitats per a persones dependents estaran dirigides i ateses per professionals del Gabinet Psicopedagògic municipal, que desenvoluparan aspectes tan importants com l’estimulació a la parla, el taller de memòria i altres taller que milloren aspectes cognoscitius de les persones dependents.