L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 20 de gener del 2023

Onada de fred polar a partir d'avui dissabte amb temperatures molt baixes a la nit



Cal preparar-se i traure roba de rigorós hivern i revisar la calefacció, perquè les previsions indiquen que a partir d'avui dissabte es produirà una entrada d'aire gèlid que deixarà les temperatures com a més pròpies d’una “onada de fred”. Més dura encara l’onada  a  l’interior peninsular. El vent empitjorarà la sensació tèrmica i semblarà que faça i que patim més fred.

Els models meteorològics preveuen una setmana vinent d’hivern cru, tot per efectes d’una borrasca centrada a Itàlia que ens enviarà una massa d’aire molt gelada a partir d'avui dissabte, en que notarem la caiguda dels termòmetres i ja demà diumenge les nits seran completament gèlides, amb fred nocturn molt intens, sobretot  en el nord i interior peninsular. Els efectes d'aquesta massa d'aire podrien s’estendrà al llarg de la setmana que ve.

 

Situació borrasca diumenge
 
Situació borrasca dimecres

Al País Valencià l'entrada d'aire àrtic avançarà de nord a sud i deixarà, sobretot el cap de setmana, ambients molt gèlids i gelades generalitzades, segon el pronòstic de l'Agència Estatal del Meteorologia (Aemet), que també indica que encara que el vent calme, el fred romandrà en tot el territori. Com a consol ens indica que en la franja litoral la temperatures serà una mica més suau, i el desplome dels termòmetres serà a les nits. Mire en la imatge de dalt la previsió a Tavernes i les temperatures nocturnes entre diumenge i dijous.

El fred s’allargarà pràcticament tota la setmana vinent perquè la massa freda d’aire la tindrem al damunt. Això vol dir que es  poden donar episodis de neus a cotes baixes o molt baixes a partir de dimarts, dia en que probable la pluja a l’àrea de la Mediterrània.

    Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.