L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 31 de gener del 2023

Les 2 primeres proves puntuables del Campionat d'Espanya d'Agility 2023 se celebraran a Tavernes amb més de 100 participants

 
 
 
El camp del Vergeret  acollirà el pròxim 11 i 12 de febrer les dues primeres proves puntuables de classificació per al Campionat d’Espanya d’Agility 2023, amb la presència de més de 100 gossos que competiran juntament amb els seus guies arribats des de les diferents autonomies de l’Estat.

La prova, organitzada per la Reial Societat Canina Espanyola (RSCE) i el Club Agility La Jungla de Xàbia, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Animal del consistori valler. L’agility és una modalitat canina competitiva on una persona guia dirigeix al seu gos a través d’una sèrie d’obstacles, els quals ha de superar de forma neta i amb el menor temps possible.
 
La regidora de Compromís Mònica Palomares
 
 
La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, de Compromís, ha assenyalat que “a Tavernes acollirem durant tot un cap de setmana als millors gossos i guies de les competicions d’agility, els quals ens deixaran bocabadats amb la bonica relació de respecte i obediència que existeix entre ells”
 
 




Durant tot el dissabte 11 i el matí del diumenge 12 es desenvoluparan les dos proves puntuables dividides en 5 categories segons la grandària del gos: XS (fins a 28 cm.), S (fins a 35 cm.), M (fins a 43 cm.), I (fins a 48 cm.) i L (més de 48 cm.); i tres graus, segons la dificultat del recorregut (Grau 1 per als gossos més inexperts, i fins a Grau 3, pels més experts). A més, existeix la modalitat preagility, que serveix com a iniciació als gossets més menuts. 

En cada grau es faran dos recorreguts, també anomenats mànega: un jumping (on únicament hi ha tanques i túnels) i un agility (on hi ha zones de contacte: passarel·la, balancí i palissada).