L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 19 de gener del 2023

Josep Llàcer presenta a FITUR el "Camí Natural de l'Antic Trenet" que uneix Carcaixent amb Tavernes-estació i platja



Josep Llàcer, primer tinent alcalde de l'Ajuntament i responsable de l'àrea d'Obres i Urbanisme, amb el president de la Mancomunitat de la Ribera Txema Pelaez i la presidenta de la Mancomunitat de la Safor-Valldigna, Assumpta Domínguez, han estat els encarregat de presentar la via verda denominada "Camí Natural de l'Antic Trenet Carcaixent-Denia".

L'acte, que ha tingut lloc dins de la programació de les presentacions de FITUR, en el estand del Ministeri d'Agricultura, entitat que ha estat l'encarregada de l'execució. En el cas del tram de Tavernes, i gràcies a les gestions realitzades per Josep Llàcer, el ministeri ha estat qui ha sufragat el cost del pas pel nostre terme municipal, amb la qual cosa hi ha hagut un bon estalvi per a les arques municipals.

 

 

Llacer explica el Camí Natural

Entre altres coses del projectes, en el seu parlament Josep Llàcer s'ha referit al tram de Tavernes, on ha indicat entre altres coses que és potser el més important dels realitzats fins ara en aquesta via verda pel fet de travessar per dins del casc urbà. També ha remarcat que Compromís ha fet sempre una aposta per altres valors de la nostra ciutat a més del sol i platja, i considerava que aquest camí verd que ja està obert a l'ús de tota la ciutadania de la Safor i la Ribera és "de gran valor històric, i molt important el ser l'únic camí verd d'Espanya que uneix zones d'interior i de platja".

 


Josep Llàcer ha indicat que aquest projecte suposarà un canvi en algunes concepcions actuals del turisme en les comarques beneficiades pel traçat: "suposarà un gran avanç en la mobilitat i en el turisme sostenible, en ser una via que es pot transitar perfectament en bicicleta i també a peu. A més té el valor afegit que recuperar  una part de la nostra història que fou el trenet, a més de ser un gran potenciador del paisatge i contribuir al desenvolupament sostenible del medi rural i acostar el medi natural als vallers".

 

 

 

 

Aquest camí, com s'ha explicat ha executat una via ciclopedestre entre Carcaixent, la Ribera Alta i Tavernes, amb pas per Simat i Benifairó,  fins arribar a la platja i en conjunt ha implicat recuperar en una gran part el traçat de l’antiga via fèrria del trenet Carcaixent-Dénia. Però la cosa no acaba a Tavernes i l'estació o la platja, perquè avui mateix s'ha fet públic que ja està aprovat el tram que continuarà el camí verd fins a Gandia, amb la qual cosa es preveu que en un termini curt s'inicien els treballs.