L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 25 de gener del 2023

PLE DE GENER 2023: La sessió que, segons la premsa, va durar el temps de prendre un café


 
El debat dels punts de l'ordre del dia del ple de gener va durar el temps de prendre un café, en frase del Levante-EMV. Només aprovar l'acta anterior, un únic punt a l'ordre del dia i els "precs i preguntes". Parlem de la part institucional estricta.

I crítiques de la dreta local per ser curt, tot i que ells contribuïren molt perquè renunciaren a fiscalitzar el govern i no van preguntar res. Així, Levante-EMV ho remarcava: que allò més destacat va ser la falta de preguntes de la dreta i per això afirmava que "casi siempre dura más este apartado que el resto del pleno donde se debaten los puntos a tratar".

Preguntes que majorment no caldria fer en els plens si preguntaren bé als regidors responsables del govern o bé als tècnics, els quals poden informar amb tot luxe de detalls. Però... igual això no convé perquè, sense preguntes, no serien protagonistes del streaming de youtube. 

La dreta local (PP i  Ciudadanos) han criticat el ple. La portaveu del PP afirmava que era curt perquè Compromís (no diu el govern municipal) segueix la tàctica de callar davant eleccions. Si ella s'ho creu i ho diu...  Ciudadanos diu no entendre un ple amb un punt, quan no hi ha pressupost municipal. I diguem: ¿què ha de vore una cosa amb l'altra? No res. I ens preguntem per l'interés en el pressupost quan en altres anys, ni ells ni el PP, no han presentat esmenes ni cap pressupost alternatiu i sempre voten en contra. Tampoc és cert que no hi ha pressupost: el prorrogat és pressupost, i es poden consignar les necessitats a  través del procediment administratiu i legal de les modificacions de crèdits.
 
Quan a la durada.... les coses tenen explicació: el règim de sessions marca un ple al mes, excepte setembre. Si Compromís hagués ajornat el ple fins a febrer, potser haurien criticat que no s'acomplira la norma. De tota manera després de les critiques de l'escassa durada, uns minuts ¿renunciaran a les dietes i així que les arques municipals s'estalvien uns milers d'euros? Vorem si renuncien quan, com deia Levante-EMV, el ple va durar el temps de prendre un café.

El ple de desembre va ser el dia 19 i el de gener el dia 16. Separats per menys d'un mes, en període majorment de vacances de Nadal i Reis, potser els regidors de la dreta van fer també vacances, no prepararen cap pregunta, i renunciaren a la tasca de control. I a cobrar-lo, renunciaran també?