L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 23 de gener del 2023

El fred, i bastant, continuarà al llarg de tota la setmana


L'aire polar continental ja ha arribat a les nostres terres i tot apunta a que seguirà al llarg de la setmana, en que tindrem temperatures baixes, les mínimes fregant el 0ºC a Tavernes, mireu el quadre superior. Pot ser una setmana intensa des del punt de vista  meteorològic perquè després del fred i possible pluja, encara que no massa a la Valldigna, s'espera una nova entrada d'aire polar cap al fi de la setmana que podria portar nevades a amples zones del País Valencià. 

 

 Entrada d'aire polar fins al dijous

 

Tot això deriva d'un potent anticicló entre l’Atlàntic i les Illes Britàniques que queda bloquejat en aquella zona i a ens pot dur canvia a partir del cap de setmana i la que ve. Caldrà estar atents a l'evolució.

A partir d'avui i fins al dijous es pot formar una borrasca davant les nostres costes, petita, però pot donar pluja a Tavernes com hem dit i amb l'entrada del flux  marítim de gregal sobre les comarques centrals (sud sud de València i nord d’Alacant) podrien vore la neu a partir dels 200/300 metres o inclús en cotes inferiors a  l’interior de la Marina, la Vall d’Albaida, el Comtat o l’Alcoià.

 Entrada d'aire polar a partir de dijous

 

A partir de dijous, continuarà el fred, més del que seria habitual en aquestes dates, a l'espera d'eixa nova entrada que s'anuncia.
 
  Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.