L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.535
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:76.494

dimarts, 7 de novembre del 2017

Un helicòpter hissa les tanques de protecció dels abrics de Mossèn RicardUn helicòpter ha efectuat aquesta vesprada tres viatges  fins als abrics de Mossèn Ricard, ubicats en la Muntanya de les Creus de Tavernes, per tal de portar les tanques metàl·liques que serviran per a protegir aquest jaciment considerat com a Bé d'Interés Cultural. 

El jaciment de Mossèn Ricard estan ubicats en el paratge de les Fontetes de Cantus i són un dels pocs exemples amb manifestacions gravades de tipus fusiforme de l’època prehistòrica, en concret del Mesolític Inferior, i estan datats entre l’any 12.000 i 9.000 AC.Una empresa especialitzada en aquestes tasques de protecció està duent a cap els treballs que fa uns dies s'iniciaren a les portes del mateix jaciment uns treballs de neteja i condicionament per poder dipositar tots els elements que serviran per a construir la tanca.

El govern de Compromís dedicarà 37.000 euros, que ha rebut com a subvenció de la Conselleria d’Educació per augmentar la seguretat dels abrics. Per la seua banda, l’Ajuntament aportarà uns altres 16.000 euros per l’adequació de la senda fins els abrics i per procedir a la museïtzació del jaciment i del seu entorn amb la col·locació de panels explicatius, a més de protegir els gravats dels agents atmosfèrics.Igualment els treballs es completaran amb una millora de l’accés i del sender per facilitar els veïns, senderistes i turistes arribar-hi i contemplar el jaciment.

El govern de Compromís amb aquesta actuació continua el treball que està duent a cap des que presideix l’Ajuntament de potenciar i posar en valor un conjunt de monuments i llocs del patrimoni cultural i artístic de Tavernes injustament oblidats fins ara.
 

Així podem esmentar la recuperació de la torre de guaita i la zona del voltant; les inversions realitzades en el jaciment de Bolomor, amb millora d'accessos, panells i  un aparcament per a visitants, i ara el jaciment dels Castellets amb l’Abric de Mossèn Ricard.


Elaboració pròpia