L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 28 de novembre del 2017

L’Audiència Provincial arxiva la denuncia d’un agent de la Policia Local contra el govern de Compromís



L'Audiència Provincial de València ha arxivat la denúncia que un agent de la Policia Local va presentar contra el govern municipal de Compromís per un presumpte tracte a favor a diversos veïns, als quals se’ls havia llevat o rebaixat la multa que aquest agent els havia posat.

El govern de Compromís des del moment que es va filtrar la noticia, en plena campanya electoral local del 2015, va deixar clar que les multes s’havien interposat en contra del criteri de primer sempre informar als veïns sobre les ordenances o el possible fet denunciable, i mes encara si les normes es trobaven en els primers mesos de la seua aplicació.

Com ací hem explicat en moltes ocasions, el govern de Compromís davant la posada en marxa d’alguna campanya o norma nova, sempre ha donat als agents les oportunes instruccions perquè en els primers mesos la seua actuació siga informar al veïnat i només denunciar en cas de reincidència manifesta del veí. “No es busca un afany recaptatori, sinó que els veïns coneguen i apliquen les ordenances” són de sempre les manifestacions del govern municipal de Compromís, i eixe va ser el criteri que es va seguir en la campanya contra les caguerades de gossos, o en les campanyes de control de velocitat i tantes altres que s’han realitzat a Tavernes.

La jutgessa que ha vist la causa deixa ben clar que no hi ha indicis de cap delicte en l’actuació del govern de Compromís, i sempre argumenta l’arxivament en base a una mateixa consideració: que l’Administració té uns marges per actuar i poder resoldre expedients, i més encara si el veí pot solucionar i regular la situació que hauria pogut ser motiu de la sanció. Venia a dir, i en base a casos apuntats per l’agent en la denuncia, que l’Ajuntament podia llevar o rebaixar la sanció a un veí si era la primera vegada i més encara si l’afectat, com recorda la jutgessa que va passar, obtenia de seguida el permís de tinença de gos potencialment perillós.

La jutgessa afirma en el seu auto judicial, contra el qual ja no es pot recórrer, que l’agent que havia denunciat al govern de Compromís no va poder ni identificar quines eren les persones de l’Ajuntament que havien dut a cap eixes actuacions d’afavorir a veïns concrets.
 


Difama que alguna cosa sempre queda 

L'alcalde Jordi Joan ha fet unes manifestacions al diari Levante-EMV on expressa la seua satisfacció per la decisió de la jutgessa. L'alcalde emmarca la denúncia de l’agent dins d’una maniobra política que el PP va dur a cap per tal de erosionar la imatge del govern de Compromís i traure un profit polític en plena campanya municipal del 2015.

L’alcalde indica que tot l’afer respon més a una maniobra política del PP, que buscava un escàndol en la campanya electorai qualifica aquestes actuacions com més pròpies d’una pràctica mafiosa perquè aquesta formació política “havia promès a l’agent concedir-li una comissió de servei en una altra localitat”.   

L’alcalde considera que “en vore que anaven a perdre les eleccions municipals, volgueren crear un dubte judicial amb una querella  dins d’una pràctica de difama que alguna cosa sempre queda”.

De fet la noticia de la querella de l’agent va ser molt amplament difosa durant la campanya electoral per blogs i perfils de facebook afins al PP, amb fortes crítiques contra el govern de Compromís.

Informació pròpia i la publicada per Levante-EMV