L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 16 de novembre del 2017

PER UN FINANÇAMENT JUST: Manifestació a València dissabte a les 6 de la vesprada




Dissabte, dia 18 de novembre, a València: una gran manifestació per la millora del sistema de finançament. Una manifestació UNITÀRIA i transversal impulsada per tots els sectors socials (empresaris, sindicats, associacions cíviques i partits polítics.

A la mobilització de dissabte hi assistiran tots els partits polítics amb representació a les Corts, excepte el PP. La dirigent valenciana, Isabel Bonig, va reunir-se dimarts amb el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, i es va comprometre amb un préstec del fons de liquiditat autonòmic (FLA) de 600 milions d’euros. L’anunci ha estat considerat pel PSPV i Compromís un intent de boicotar la manifestació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida als valencians perquè participen en la manifestació en favor dels drets del poble valencià i ha demanat unitat en la reivindicació per a un futur millor perquè no és una qüestió política o de partits, sinó de supervivència del govern valencià.

La dirigent de Compromís i coordinadora general de Bloc, Àgueda Micó, ha recordat alguns dels motius de la manifestació: l’infrafinançament que fa que l’11% de la població que som els valencians, que hi aportem el 10% del PIB espanyol però només rebem un 3,5% d’inversió real.

Els sindicats i la patronal també han fet una crida a l’assistència i han remarcat que no hi ha cap objectiu partidista sinó aconseguir que la Generalitat tinga els recursos a l’abast per a garantir els serveis públics i sobretot millorar la  sanitat, educació i benestar social.

El recorregut

La marxa començarà a les 18.00 al carrer de Guillem de Castro, a l’esplanada del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) i discorrerà fins al passeig de la Petxina i es prolongarà pel carrer de la Blanqueria fins a les Torres dels Serrans.

El manifest

El manifest de la mobilització recorda que al març farà 40 anys que es va crear el Consell del País Valencià, que va desembocar en l’estatut d’autonomia per un futur millor.

També diu que cada valencià rep 237 euros menys que la mitjana de ciutadans de l’estat espanyol, 839 euros menys que el territori de l’estat espanyol més ben finançat, és a dir, entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament. Si sumem infrafinançament i infrainversió, només enguany la discriminació arriba a 1.600 milions d’euros comparats amb la mitjana. Tenim una situació insòlita amb una renda per capita 12 punts inferior a la mitjana espanyola i som l’autonomia que menys recursos rep per habitant rep i som l’única que, tot i ser pobra, aporta al conjunt de l’estat.

Per tal s’exigeix una reforma del sistema de finançament amb un nou model amb prou recursos i repartits equitativament entre tots els territoris de l’estat espanyol i que facen possible que els valencians tinguen uns serveis públics dignes.

El cartell

El cartell de la manifestació enumera sectors en què el govern podria invertir més diners en una eventual millora del finançament: dependència, investigació, ocupació, educació, sanitat, vertebració del territori…