L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 4 de novembre del 2017

Concert solidari amb els refugiats a la Casa de la Cultura



La Casa de la Cultura ha acollit aquesta nit el “Concert solidari per a refugiats” que ha comptat amb la participació de “L’Ajunt de la Bota”,  el “Cor de l’Escola d’Adults Bolomor”, la “Coral Marinyén” i el “Cor de Cambra Quinze de Març” com a organitzadors i la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes. La Casa de la Cultura ha presentat una gran assistència, amb la sala pràcticament plena.


L’Ajunt de la Bota ha interpretat les peces “La cruel guerra”, “Escolta-ho en el vent” i “Si no em trobes darrere de l’autobús”, mentre la coral de l’Escola d’Aduls Bolomor ho cantat “La nit”, “Piel canela” i “Cuétame”.


La Coral Marinyén ha delectat els assistents amb les obres “Can’t help falling in Love”, “Nerea izango zen” i “Barbaran”, i al seu torn el Cor de Cambra Quinzedemarç ha interpretat “Zottlemarsch”, “Canó de Palamós”i “Kalinka” en aquesta ocasió dirigit per Jordi Moreno.


Entre les interpretacions Acnur, Valldigna Solidària i Agrupament Escolta Valldigna i Jose Luis Royo han efectuat diversos parlaments sobre els motius d’aquest acte solidari, relatant en el cas de José Luis Rollo, l’experiència als camps de refugiats (Presevo a Sèrvia, en la frontera con Macedònia)  i la vergonya que representa una Europa que viu a esquena de la seua problemàtica esmentant el cas d’Espanya que no ha complit cap dels compromisos adquirits.


Royo remarcava que la gent que viu als camps de refugiats no tenen cap perspectiva de futur, no saben si entraran a Europa o hauran de tornar a Turquia, on hi ha 70000 persones. Un altre cas sagnant és el de l’illa grega de Lesbos, on hi ha moltíssima gent i molta tristesa.


L’acte ha acabat amb un audiovisual sobre els refugiats preparats pel cor Quinzedemarç i amb un agraïment als participants.