L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 11 de novembre del 2017

PLENARI DE NOVEMBRE 2017: L’alcalde explica la situació de l’IES Jaume II el Just. INFORME



L’alcalde Jordi Joan va explicar en plenari que l’Ajuntament no pot sol·licitar “una línia nominativa per atendre les obres de remodelació de l’IES Jaume II el Just en el pressupost de la Generalitat del 2018. No tenim encara el projecte”. L’alcalde recordava que “després de 20 anys de govern del PP en la Generalitat, no havien redactat cap document res per poder iniciar els tràmits previs de la reforma de  l’institut”.

Jordi Joan recordava que “els responsables actuals de la Conselleria d’Educació són qui han redactat l’informe de necessitats després d’eixos 20 anys d’oblit dels governs del PP. I serà ara amb els 700 milions d’euros del Pla Edificant quan es podrà escometre la reforma”. A la imatge de dalt hi ha el moment en que la Conselleria donava a conéixer a l'Ajuntament i direcció i AMPA del centre l'informe.

L'alcalde afirmava que el govern de Compromís té molt d’interés en el projecte i bona prova d’això era que el conseller Marzà en la recent visita a Tavernes havia dit que l’Ajuntament i l’alcaldia van ser els primers en interessar-se pel pla Edificant.

Els passos que cal seguir, explicava l’alcalde, són aconseguir la subvenció per a la redacció del projecte, i una vegada redactat i supervisat per la Conselleria, es podrà procedir a l’execució de la remodelació, cosa que confia siga dins del Pla Edificant.

Informe de necessitats de l'IES redactat l'any passat per la Conselleria  actual


Projecte de l'IES Jaume II el Just front al projecte del Vaca

Jordi Joan va comparar la situació del projecte de l’IES Jaume II el Just amb el del riu Vaca. La falta d’interés dels anteriors governs ha fet que no hi haja cap projecte de l’institut, mentre el riu Vaca “si que disposa d’un projecte, hi havia una licitació, hi havia l’adjudicació imminent i el govern de Rajoy va paralitzar el projecte en el 2011”.   

L’alcalde remarcava que el projecte del Vaca disposa de tots els elements per executar-se immediatament. A pesar d’això, quan Compromís va remetre el projecte al Senat perquè l’autoritzara, va ser el PP i els seus diputats valencians qui el van votar en contra. “Eixa postura del PP és censurable perquè en el projecte del Vaca si que disposàvem de tots els elements per a l’execució”.

Ho podeu escoltar en el vídeo següent del plenari




INFORME: Una mentida dita mil vegades,  no es converteix en veritat 

Els governs del PP en 20 anys no han mogut un dit per l’institut i ara, per molt que mentesquen per canviar la història d’eixos 20 anys de desinterès, no canviarà la realitat.

I quina era la realitat d’eixos 20 anys ho sabíem en desembre del 2015 quan l’alcalde i el regidor d’Urbanisme, Josep LLácer, escoltaven del secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, que l’anterior govern no tenia res en marxa, no havia redactat res del projectat per millorar l’IES Jaume II el Just. O podeu llegir als enllaços següents



Les promeses fetes abans del 2015 no s’havien complert. Ni una, ni mitja ni cap. El PP s’havia burlat de Tavernes com s’ha burlat amb el projecte del riu Vaca, en la circumval·lació, en la nova depuradora, en la subestació d’El Golfo…

Ací teniu uns enllaços de “Las Provincias” que donen fe del que diem.




La passada legislatura, com ací hem informat, l’alcalde es va reunir amb responsables de la Conselleria d’Educació per saber com anava el projecte. Sempre rebia la mateixa resposta: s’estava preparant el projecte. Després en desembre del 2015 comprovaren que tot era mentida.

Compromís de Tavernes per impulsar el projecte va  preguntar sobre els 200.000 euros promesos per pal·liar problemes urgents com goteres, lavabos, fusteria, fusteria metàl·lica, instal·lació elèctrica, etc.

El govern del PP ni tan sols va donar resposta. La seua desídia i el seu desinterès ¿quants anys de retard han causat a les obres de l’Institut?