L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 23 de novembre del 2017

L'Ajuntament instal·la capses-niu en els ullals i Torre de Guaita per afavorir les aus insectivores i que ajuden en el control de plagues.




Els alumnes del taller ocupacional "Revalorització dels recursos turístics III de Tavernes de la Valldigna” han instal·lat a l’Ullal Gran-Penyetes i la Torre de Guaita capses-nius per a aus insectívores de la zona (teuladí, xots, rats penats, pu-put, etc) amb l’objectiu de facilitar la seua nidificació. La instal·lació de capses-nius s’ha fet a l’hora que diversos panells que informa d’aquest objectius i dels avantatges que comporten aquestes aus en la lluita contra les plagues i els serveis ambientals que ofereixen.

Les capses-nius s’han instal·lat en diversos arbres dels ullals i de la zona de la Torre de Guaita per tal de compensar la falta de cavitats naturals de la zona i oferir també llocs perquè els ocells facen el niu amb seguretat i,  a canvi, proporcionen els serveis de control de plagues o d’escampar les llavors de plantes.


Les capses-niu es destinen a espècies insectívores, i bona prova del que poden ajudar en el control de plagues és, per exemple, el cas d’una parella de totestiu que caça sobre els 20 kg d’insectes per alimentar les cries o els rat penats, capaç de capturar al vol més de 3000 insectes en una nit.

Aquesta tasca l’esta duent a cap el taller de “Revalorització dels recursos turístics III de Tavernes de la Valldigna” un taller que busca, quan als alumnes, millorar la formació de les persones sense faena del nostre municipi per tant que adquiresquen una experiència professional que els servesca per a trobar un treball. I a més amb el valor i objectiu afegit de contribuir en l’etapa de formació a la conservació i restauració de les zones verdes i espais naturals del nostre municipi.


Totes les persones contractes en el taller estan efectuant una gran tasca en dur a cap projectes de restauració ambiental i paisatgística de diversos enclavaments del nostre terme, tots amb un alt valor ecològic i mediambiental.

Elaboració pròpia