L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 23 de novembre del 2017

Tavernes celebra l'acte institucional del "Dia Internacional contra la violència de gènere"



Tavernes ha celebrat avui l’acte institucional municipal amb ocasió del “Dia Internacional contra la Violència de gènere” en el saló de plenaris de l’Ajuntament.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha obert l’acte amb unes paraules on ha volgut significar la importància del dia que se celebra i ha ressaltat la voluntat del municipi de lluitar contra aquesta xacra i de posar tots els mitjans per eradicar-la.

La tècnica municipal Empar Perelló que ha intervingut a continuació ha fet un resum detallat de tots els programes que du a cap Tavernes contra la violència de gènere a través de la regidoria de Serveis Socials, cas del “Programa Irene” amb tallers per a batxiller i ESO, i enguany el denominat “Invisibles” per al primer ESO.



Altres activitats han estat el programa “No és no” que actua en esdeveniment multitudinàries per evitar  agressions, o l’exhibició de la partida de raspall femení, el taller Art al Carrer, la Cursa de la Dona, el curs de defensa personal així com el concurs de cartell sobre violència.

Empar Perelló ha posat èmfasi amb la necessitat de denunciar els maltractaments i ha explicat quins serveis es dóna a les víctimes des de Serveis Socials, amb l’acompanyament de les dones maltractades i ha remarcat coma positiu que l’Ajuntament dispose des d’enguany d’una psicòloga dedicada a aquestes tasques.



Consol Castillo, regidora de Serveis  Socials de l’Ajuntament de València, ha felicitat l’Ajuntament per les activitats que es duen a cap a la nostra ciutat i ha fet referència a eixes 43 morts de dones d’enguany, però fent una crida a l’esperança perquè considera que amb l’esforç de tots aquesta xacra s’ha d’acabar.

Consol Castillo ha remarcat que cal donar seguretat a les víctimes per anar superant la violència i ha assegurat que l’educació és la gran arma que tenim contra la violència de gènere. Ha denunciat l’escletxa salarial de les dones i com la situació econòmica de moltes dones fa que no denuncien quan son víctimes de violència del seu company.



Noe Alberola, regidora de Serveis Socials de Tavernes, ha destacat el treball fet el curs passat en les aules i com enguany a més dels tallers als instituts també s'iniciarà en primària a partir de la tècnica de conta contes.També ha remarcat la importància de que a les famílies continue l’educació per la igualtat i el treball dels centres.

Cal remarcar que una de les constants que hem escoltat en tots els que han pres la paraula ha estat la necessitat de denunciar les agressions, una obligació que també és de tots els ciutadans si coneixen algun cas concret. 



L’alcalde, abans de cloure l’acte, ha agraït a tots els que han col·laborat i col·laboren en les campanyes de la lluita contra la violència de gènere, fent menció especial als tècnics municipals, a l’Associació Dorotea i a l’agent de Policia Local Àngel Palomares que ha rebut el reconeixement públic de l’alcalde, en nom de la corporació, per les múltiples hores que dedica a aquesta activitat més enllà de l’estricte horari laboral.



Com a cloenda de l’acte, dos membres de l’Associació Dorotea i el propi agent Àngel Palomares han estat encarregats de llegit el manifest del Dia Internacional contra la violència de gènere”. L'Associació Dorotea i Àngel Palomares han rebut un pergamí en reconeixement de la tasca feta en favor de la igualtat dels gèneres.

Un grup de flautes, integrat per dones, ha amenitzat amb la seua música la lectura del manifests i els minuts finals.

  

L’arbre de la vida


Previ a l’acte institucional, a la Plaça Major i davant de l’Ajuntament, ha tingut lloc l’emotiu acte de penjar escrit amb un paper i a les branques del denominat “Arbre de la vida”, els desitjos personals de cadascuna de les persones presents, i que volen ser un testimoni de recolzament a la lluita per la igualtat.

L’Arbre de la Vida, pintat en rosa, ha estat una bona iniciativa per a fer visible la problemàtica concreta de la dona.

Elaboració pròpia