L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 29 de novembre del 2017

Per un finançament just del poble valencià





La col·locació d’aquesta pancarta a la façana palesa l’adhesió del consistori valler al manifest pel “Finançament just” de la Generalitat tal com es va aprovar en el plenari mitjançant una moció recolzada només per Compromís, PSOE i EU.

La moció demanava al govern de Rajoy un finançament just que permeta als valencians i valencianes cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim. A aquesta moció no s’hi va sumar el PP valler, com tampoc el PP valencià se va sumar a la gran manifestació del passat dia 18 de novembre on sí participaren empresaris, la patronal, els sindicats, els agents socials i cultural i tots els partits polítics valencians (menys ells, clar).


I que ens recorda la pancarta a la façana? Simplement la reivindicació que encapçala la Generalitat, l’exigència al govern de Rajoy perquè destine en els pressupostos de l'Estat el percentatge d'inversions que ens correspon als valencians pel pes poblacional.

La pancarta ens recorda també xifres concretes que ningú ha discutit: patim infrafinançament. Els valencians som l’11% de la població espanyola, aportem el 10% del PIB espanyol però només rebem de l’Estat un 3,5% d’inversió real.



La suma de l’infrafinançament i la infrainversió  representen 1.600 milions d’euros que els valencians deixem de percebre. Cada valencià rep 237 euros a l’any, i això és menys que la mitjana de ciutadans de l’estat espanyol, i arriba a ser de 839 euros menys si la comparem amb el territori de l’estat espanyol més ben finançat.

Una situació insòlita perquè amb una renda per càpita 12 punts inferior a la mitjana espanyola seguim aportant diners al conjunt de l’estat, és a dir, som una autonomia pobra i damunt el govern de Rajoy ens manté a la cua de les autonomies en els recursos que rebem.