L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 11 de novembre del 2017

PLENARI NOVEMBRE 2017: L’alcalde informa l’estat del projecte de depuradora i l'afecció del Pativel



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va recordar que l’Ajuntament tramita el pla especial de la nova depuradora i que, una vegada acabat, es procedirà a l’expropiació de terrenys, i amb la propietat dels terrenys i el projecte d’execució aprovat, es licitarà l’obra, s’adjudicarà i es podrà executar.

L’alcalde va recordar que l'anterior projecte presentat a l’EPSAR en el 2012, va ser anul·lat pel govern del PP de la Generalitat tot i haver-hi firmat un conveni d'execució. El govern de Compromís es va vore obligat a gestionar un nou projecte amb redimensió de la depuradora, més sostenible i més d’acord amb la realitat de Tavernes. Donarà ús a 43.000 persones i tindrà una capacitat depurativa de 10.000 metres cúbics. El seu serà de 23 milions que pagarà la Generalitat.

Aquest projecte ja està presentat a l’EPSAR de la Generalitat i a la Confederació. Les dues entitats han d’emetre els informes de conformitat, encara que per previsió l’Ajuntament ja ha demanat el permís de vessament d’aigües a la Confederació.

El Pativel: ni està aprovat, ni afecta el Sector 17

L'alcalde afirmava que l'alarma social que crea a Tavernes el PP amb la depuradora està totalment infundada i els va recriminar que no explicaren els procediments administratius, ni els cost de les expropiacions, ni de la complexitat d’uns tràmits que no anaven a ser cosa d’un any.

Jordi Joan es va dirigir als propietaris del Sector 17 (Marenys 2A) per fer-los conéixer que, al contrari del que els estan dient, el Pativel ni està aprovat ni afecta per a res a aquest sector de la platja.

L’alcalde lamentava l’alarma social creada amb informacions que no són certes, i els va preguntar “perquè no deien la veritat?” sense obtenir cap resposta. En la intervenció va reafirmar el seu propi compromís i el del regidor d’urbanisme Josep Llácer, per a seguir treballant per la depuradora i pel Sector 17.

Jordi Joan remarcava que el govern de Compromís “està arreglant els empastres del PGOU” que va aprovar el PP amb els seus únics vots  i amb els informes en contra dels tècnics municipals. "Sense els canvis i modificacions que estem aprovant, seria un PGOU inexecutable".