L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 7 de novembre del 2017

L'Ajuntament continua les tasques de neteja del riu Vaca


L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria d’Agricultura, continua la neteja del riu Vaca, una tasca que hauria de fer la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (depenent del govern de Rajoy) que en té la responsabilitat i que no atén. Cal saber i recordar que la Confederació és l'entitat competent del manteniment i la neteja dels rius i barrancs valencians.

I a Tavernes ha d’actuar l’Ajuntament, que per prevenció i per evitar problemes majors als veïns i propietaris de terres, executa tots els anys unes tasques de neteja que no li correspon i, damunt, les paga amb els diners de tots els vallers i valleres. 
Actualment els treballs de neteja, com podeu observar a les fotografies, s'estan desenvolupant en la zona del Tol·lo. Aquesta actuació arriba després que fa unes setmanes la màquina de l'Ajuntament actuara en les zones del riu entre el terme de Benifairó i l'assut, tal com ací vam informar.

Com s'aprecia a les fotografies, la màquina comprada fa poc més d’un any pel govern de Compromís està fent una molt bona faena. I aquest treball desmunta les critiques d'algun partit de l'oposició que es va posicionar en contra de la compra, la va criticar la compra i va arribar a dir que era balafiar els diners.  

Desídia de la Confederació

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (depenent del govern de Rajoy) un any més, i com ens te acostumats de molts anys, no ha dut a cap el manteniment i neteja dels rius i barrancs i ha estat l'Ajuntament qui ha hagut de fer front a aquestes tasques i pagar-les dels propis recursos municipals tot i que no els correspon.

L'objectiu es netejar el llit del riu, facilitar el pas de les aigües en cas de fortes pluges i així evitar al màxim els possibles danys per un desbordament.


I en el cas de Tavernes  no és només la neteja del Vaca, sinó que Confederació té pendent de fa molts anys executar el projecte del riu, des de Simat fins a la desembocadura a Xeraco. També té pendent la reparació de marges i camins de la Séquia la Bova i del Tancat.

El lamentable cas del riu Vaca: on estan els 100.000 euros? 

 
Cal recordar que el govern de l'Estat va anunciar la despesa de 100.000 euros per al Vaca dins del Reial Decret de mesures per a les zones afectades pel temporal, però com tothom sap, fins ara no ha invertit res de res en el riu.

Noticia d'elaboració pròpia.