L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 29 de novembre del 2017

INFORME: Tavernes se suma al programa Edificant amb prioritat d’actuar sobre el IES Jaume II el Just i CEIP Sant Miquel



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, que estava acompanyat per les regidores Llum Sansaloni i Bea Ferreres, responsables de Contractació i Educació respectivament, es va reunir ahir amb el secretari autonòmic Miquel Soler i li va confirmar-li la voluntat del municipi de sumar-se al programa Edificant de la Conselleria d’Educació (fotografia superior).

L’alcalde va informar quines són les actuacions prioritàries al municipi a hores d’ara per a executar dins del Pla Edificant. S'hi destaca la reforma de l’IES Jaume II el Just, però sense oblidar altres necessitats en els centres públics com és el cas de la millora d'un nou menjador i una sala multiusos per al CEIP Sant Miquel, la reparació de las goteres i filtracions d'aigua que afecten el CEIP Divina Aurora, finalitzar els serveis higiènics i banys del CEIP Alfàndec i la reforma integral del pati del CEIP Magraner.

IES Jaume II el Just

IES Jaume II i Sant Miquel són prioritaris per a la Conselleria

La Conselleria d'Educació ja ha admés la necessitat d'actuar amb immediatesa tant en l'IES Jaume II el Just com en el CEIP Sant Miquel, mentre ha assegurat que la resta de propostes fetes pel govern de Compromís de Tavernes s'avaluaran després d'estudiar les memòries econòmiques de cada cas.

La reunió ha permés comprovar un canvi en la idea inicial que tenia la Conselleria sobre l'IES Jaume II el Just. Cal recordar que en passades reunions de l'alcalde, la regidora i membres del seu Consell Escolar amb el mateix secretari autonòmic Miguel Soler es va arribar a la decisió de redactar un informe sobre les necessitats de l'institut. 

L'alcalde i la regidora d'Educació, amb representants de l'IES, reben l'informe de necessitats
Aquest informe es va redactar, com ací ja hem publicat, considerava mantindre la base de l'institut i executar obres de millora i remodelació, però de les paraules de l'alcalde Jordi Joan en acabar la reunió cal remarcar que "la Generalitat té el compromís de reformar el centre" i encara que inicialment hi havia plantejada la reforma integral, actualment creu més convenient dur a terme una construcció de nova planta perquè serà la millor manera de complir la normativa quan a instal·lacions, accessibilitat i altres pròpies d'un centre educatiu.



El Pla Edificant servirà perquè l’Ajuntament assumesca els tràmits administratius de licitació i contractació de les obres, així com la supervisió, però serà la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, qui n'assumirà el cost.La impossibilitat administrativa que siga la mateixa conselleria qui redacte els projectes que cal als pobles valencians, deixarà en mans dels municipis la gestió aquesta tasca.
Portada de l'informe de necessitats redactat l'any passat


Com ja hem publicat, el programa Edificant que ha posat en marxa la Conselleria d’Educació invertirà fins a final de la legislatura 700 milions en obres en els centres públics valencians, amb els quals la Conselleria d’Educació pretén construir 200 nous centres i reformar altres 500. Després de recollir les peticions d’arreu del territori, serà la Generalitat qui farà públic el llistat definitiu d’actuacions.


Partir de zero per desídia d'anteriors governs


La reforma integral de l’IES Jaume II el Just és la prioritària a Tavernes, quan s’han complit 50 anys de la seua construcció sense reformes ni millores per adequar-lo als sistemes educatius del segle XXI.

La desídia dels anteriors governs, tant el de Tavernes com el de la Generalitat del PP, estan entre els motius que l’IES Jaume II el Just estiga en la situació que està, i més després de que durant tots els seus governs, 20 anys,  va haver tot un seguit de promeses i més promeses que mai no es van complir.
El desembre del 2015 sabérem que en vora 20 anys no s'havia avançat res

El canvi de govern del 2015 en la Generalitat va servir perquè coneixerem que el l'anterior govern no havia redactat un simple document sobre la reforma de l'institut. El mes de desembre del 2015, l’alcalde Jordi Joan, es reunia amb el secretari autonòmic Miguel Soler per interessar-se de l’estat del projecte de l’institut valler  i va rebre com a resposta del segon màxim responsable de la Conselleria que no hi havia cap document, res redactat sobre una millora en el centre. A pesar dels anys i anys de promeses, a pesar de les peticions fetes per l’alcalde entre el 2011 i el 2015, no s'havia fet res de res.

La reunió de desembre del 2015 va servir perquè tècnics de Conselleria visitara el centre i redactarà 20 anys després de promeses incomplides per anteriors governs el que seria primer informe de necessitats, com hem indicat adés.

Elaboració pròpia a partir de la noticia del web municipal