L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 26 de novembre del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Pot instal·lar-se una gasolinera dins de Tavernes?


¿Es pot instal·lar una gasolinera dins de Tavernes? La resposta és simple i diàfana. S'hi pot, en primer lloc perquè el partit que en el 2004 va aprovar el Pla General d’Ordenament Urbà (PGOU) no ho va prohibir. En segon lloc, s'hi que es pot perquè ara les autoritzen la llei d'hidrocarburs 11/2013 (aprovada pel govern de Rajoy). Ara, la llei equipara les gasolineres a les tendes, és a dir, tenen la mateixa consideració que qualsevol botiga o establiment comercial.


El PGOU es va aprovar en el 2004 amb els únics vots del PP. La redacció, no obstant havia començat molt abans, va començar el 1999 en base als estudis previs d’un altre PGOU que no es va aprovar. O siga que van tindre vora cinc anys per introduir-hi elements de protecció dels veïns, com la prohibició d’instal·lar gasolineres dins del poble. Hi havia altres lleis i ho podien haver fet. I no ho feren. Del 1999 fins el 2011 no es preocuparen de mirar pels veïns, ni pensar allò que en un futur podia ser motiu de perill. 

La llei d'hidrocarburs autoritza les gasolineres dins de les ciutats: gasolinera davant la Sagrada Família a Barcelona


I en això va arribar la llei d’hidrocarburs

L’any 2013 el govern de Rajoy va aprovar la llei d’hidrocarburs que deixa camp lliure a les empreses que vulguen instal·lar gasolineres dins les ciutats.

Ací hem dit moltes vegades el que han dit els tècnics municipals tant en les reunions veïnals com en els plenaris quan s’ha parlat de la gasolinera de Germanies: és una activitat reglada  i si compleix la llei, se li ha de donar el permís. Serà dura, però és la llei.

Els tècnics municipals van avisar que no es pot modificar el PGOU per a prohibir activitats terciàries, com es la gasolinera. Es va dir també que el Tribunal Suprem ha fallat en contra de modificacions puntuals del PGOUs només per impedir eixa activitat. Legalment la gasolinera és una tenda que ven gasolina. I si compleix els requisits d'activitat se li ha de donar permís. Gràcies a la llei d’hidrocarburs del senyor Rajoy.

Gasolinera al casc urbà de Saragossa
L’Ajuntament no va donar el permís a la gasolinera de Germanies per l'informe negatiu de carreteres. L’empresa ho ha recorregut al jutjat i també ha interposat una querella contra l’alcaldia perquè entén que estaria prevaricant en no donar-li el permís, al que creu tindre dret. En altres paraules, l'empresa ha denunciat a l'alcaldia per defendre els veïns i Tavernes. 

I en això volen presentar una moció

El partit que va aprovar en solitari el PGOU, el que va tindre la possibilitat de modificar-lo entre el 1999 i el 2011 quan hi havia altres lleis però no va fer res, diu la premsa que presentarà una moció per a exigir a l’alcalde que modifique el PGOU i prohibesca les gasolineres dins del poble.

Els regidors d’eixe partit han escoltat els tècnics i les explicacions del plenari, o siga que saben ben bé que la llei autoritza les gasolineres dins del poble. Poden presentar les mocions que vulguen, però que diguen en la moció quins arguments cal usar i com ha d'anar l'Ajuntament contra la llei vigent. Saben que l'Ajuntament no pot prendre una decisió arbitrària, per tant hauran de dir la base jurídica en que fonamenten prohibir una activitat que la llei autoritza. Esperem que el dia 18 de desembre ho facen.


Informe de carreteres

D'altra banda, estem convençuts que presentaran una moció amb objectiu distint del que ens volen fer creure. Que ens trobarem al davant d'un cas com el del passat plenari, quan proposaren una moció sobre les forces armades, però després reconegueren que la moció realment no els importava gens, només volien vore què votava Compromís.

Segurament tindrem una moció populista amb l'únic objectiu de confondre la bona fe dels veïns, generalment poc coneixedors dels tràmits legals i administratius i fins i tot de les lleis vigents. 

Estem segurs que la moció no entrarà en el fons de la qüestió. I no oblidem que la problemàtica no és saber si Compromís pot i vol, o no, prohibir les gasolineres. La veritable qüestió és saber perquè el govern de Rajoy va aprovar la llei d'hidrocarburs que autoritza les gasoliners dins de les ciutats.  I ja posats ¿per què no li exigeixen al govern del seu partit que derogue la llei? 

Les opinions expressades són pròpies de l'equip del blog

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ben explicat Cotorreta. Soles campen els que vol madrid. Ho tenen tot polititzat!!