L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 8 de novembre del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ (ACTUALITZAT): El dia 18 manifestació unitària per un tracte just



El dia 18 de novembre, dissabte, hi ha manifestació. Per un tracte just als valencians i valencianes i per demanar una millora en el finançament. I s'hi ha sumat la pràctica totalitat dels representants de la societat valencianes: tots els sindicats, la patronal, les associacions cíviques i socials, els partits polítics, tot el món, es manifestarà a València el 18 de novembre.

Cal anar a Madrid amb la força que donarà als nostres representants l’empenta dels cinc milions de valencians i valencianes. Són moltes coses les que ens hi juguem després de tants anys d’infrafinançament i de ser la cua en inversions i finançament de l’Estat. Cal demostrar la voluntat del poble valencià a l’hora de negociar el nou model de finançament, la quitança del deute històric i les noves inversions en els pressupostos.

No és una manifestació partidista sinó que, com ara es diu, és ideològicament transversal i afecta a tota la ciutadania. L'han convocada pràcticament tots els representants valencians.

Tot el món? Doncs no, tots menys el PP, que ha de seguir els mandats del seus “jefes” de Madrid i callar. La manifestació del dia 18 aïlla els populars valencians, que ha de posar com excusa que tota això s’ha de negociar en els despatxos i que eixir al carrer no és cap solució.

Ells diuen que tot s’ha de negociar en els despatxos, però després veus a la seua presidenta valenciana la Sra. Bonig que sí se’n va a Catalunya no a negociar en els despatxos sinó a participar en les manifestacions espanyolistes, fins i tot acompanyada per alguns populars de Tavernes. I després no són capaços d’eixir a manifestar-se pels carrers de València per defensar els interessos valencians. Hipòcrites que són!

Bonig, a la dreta de la foto, es manifesta a Barcelona però no a València en defensa dels interessos valencians
Una vegada més ens demostren que els interessos del seu partit estan per damunt dels interessos dels valencians que diuen defensar. Els populars valencians no tenen ni ofereixen cap projecte polític per al País Valencià, no tenen objectius de futur. Només ofrenar noves glòries a Espanya i embolicar-se en la bandera per tapar els casos de corrupció.

Els valencians i valencianes eixirem tots a una veu (excepte el PP) com ho ferem l’any 1979 per exigir la fi de l’infrafinançament, per un tracte just. No volem ser més que ningú, tampoc volem ser menys que ningú, simplement volem ser iguals i que s’acomplesquen els principis constitucionals de solidaritat entre els pobles d’Espanya.

Volem més inversions, tindre els hospitals i l’atenció mèdica que ens pertoca, construir els centres educatius que calen per a la formació dels nostres fills i filles, poder atendre a la nostra gent major com cal, a les persones dependents... en resum volem tindre la mateixa qualitat de vida que tenen altres comunitats que no han patit la pèrdua de més de vint mil milions d’euros de les aportacions de l’Estat els darrers anys. Ho hem dit moltes vegades: som l’11% de la població de l’estat espanyol, el 10% del PIB, però només rebem un 3,5% d’inversió real. I estem 12 punts per davall de la mitjana espanyola de renda per càpita.

La manifestació del dia 18 ha de fer vore també que som un poble unit en la defensa dels nostres interessos i més ara en que el sentiment recentralitzador que té el govern de Madrid els du a retallar competències portant al TC les lleis que aproven les nostres Corts Valencianes.

Les opinions expressades són pròpies de l'equip de la Cotorra