L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 28 de novembre del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Interessa que se sàpiga la sentencia judicial?



Captura de la publicació al diari
El dia 24 de maig del 2015, diumenge, hi havia anunciades eleccions municipals. El dia 20, a 4 dies de la votació, "Las Provincias" publicava, sense la firma de cap redactor només un "Redacción Tavernes”, un article amb detallada explicació de la denúncia feta en el jutjat per un funcionari, agent de la policia local. S'hi denunciava al govern de Compromís per un presumpte delicte de prevaricació.

L’article, amb tot el luxe de detalls i d'una pàgina de grandària a color, era un torpede llançat contra la línia de flotació electoral de Compromís: presumpta prevaricació per irregularitats administratives, amiguisme...  A  4 dies de les eleccions, una acusació que posava en dubte tot allò perquè més havia lluitat i lluitava Compromís: la neteja de l’Administració front a la corrupció del PP.

El text, amb la visió del diari, publicava referències de les presumptes irregularitats dels polítics locals de Compromís, s'hi indicava "un nombre molt considerable" i s'explicava, perquè quedara clar el culpable, que la prevaricació és pròpia d'una autoritat i comporta pena d'inhabilitació del càrrec públic. Vaja, tota una invitació, a que els electors no votaren Compromís


La noticia va ser ben comentada en els blogs i perfils de facebook de militants i candidats del PP, que feren d’altaveu per soscavar la credibilitat de Jordi Joan i de Compromís davant l’electorat de Tavernes. 

La justícia és lenta, però al final deixa les coses al seu lloc. L’Audiència Provincial de València ha arxivat la denúncia i ha dit clarament que ni hi ha cap delicte ni indici.

 L’alcalde Jordi Joan considera en el seu perfil de facebook que va haver-hi un complot amb una falsa querella contra ell i contra Compromís amb l'objectiu de difamar  i aconseguir titulars escandalosos, tot per sembrar dubtes de la gestió.


L’alcalde en valorar la sentència ha afirmat que la denúncia va formar part d’una maniobra política instigada pel PP a la recerca d’un escàndol a pocs dies d’eleccions i ha qualificat eixa forma d’actuar més pròpia d’una pràctica mafiosa.

Ha passat temps des què es coneix la sentència. Ara alguns mitjans se n’han fet ressò i nosaltres mateixos hem publicat un article al respecte.

"Las Provincias" fins ara ha restat callada. Com davant de molts temes tractats en plenaris i d'interés per a Tavernes. Qüestions com la depuradora, institut, projecte del riu, electrificació del polígon el Golfo, solució definitiva de la Goleta.... han estat ben explicats als plenaris i no ha publicat res i, presumptament, és perquè deixen en mal lloc la gestió del PP a Tavernes durant els darrers 20 anys. I en eixes condicions, no interessen.

¿Publicarà la sentència amb el mateix luxe de detall i grandària a una pàgina, remarcant en el titular que no va haver delicte, ni indicis de cap irregularitat? Vosaltres mateixos!

Les opinions expressades són les pròpies dels responsables del blog.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabeu si algú de compromis pensa denunciar aquest agent per posar una denuncia falsa?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho desconeixem.

Anònim ha dit...

Eixe diari en Tavernes ha perdut tota la credibilitat.

Anònim ha dit...

Vols dir que els "periodistes" vallers que fan les noticies sobre Tavernes a las provincias han tingut mai cap credibilitat? La premsa del règim ho té tot ben lligat, fins i tot a nivell local.