L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 19 de novembre del 2017

INFORME: L’excavadora... quina gran compra! Ha estalviat milers d'euros i ben amortitzada que deu ser ja!.


Sembla ser que enguany serà la primera vegada que l’Ajuntament de Tavernes executarà dins d'un mateix any la neteja de canyes del riu Vaca entre el terme de Benifairó i el Vadell.

La culpa d’aquesta faena ben feta, a més de la gestió de Javier Escrihuela, regidor de Compromís al front d’Agricultura,  la té la màquina excavadora proveïda d’un aparell especial per a triturar les canyes. És ella qui  ha executat el darrer mes tot aquest gran treball.

Neteja en la zona Illeta-Tol·lo, un dels punts conflictius del Vaca

La màquina excavadora, com ja vam informar ací, es tracta d’una “Takeuchi TB260” i va suposar l'any 2015 una inversió total sobre els 65.000 euros aparell triturador de canyes i IVA inclòs.  ! I pensar que, quan el govern de Compromís va anunciar la compra, algun partit de l’oposició, en boca d’un exregidor d’Agricultor, va dir que eixa compra era un balafiament i que no servia per a res!.

Neteja en la zona de l'assut de Tavernes

El temps dóna i lleva raons i, mira per on, l’any passat la Takeuchi, ella soleta, va netejar una gran part del riu i séquies. I això va evitar grans desbordament amb les pluges de desembre i gener passats. També enguany, ella soleta, clavant-se pel mig del canyar, ha fet una tasca digna de tot elogi: des del terme de Benifairó fins al Vadell tot el pas ben obert i net de canyes per evitar taponaments si es donen fortes pluges.


Neteja en el pont del Cami Vell de Gandia

Eixa faena feta, i moltes altres que fa, no cal ni dir que ha suposat un gran estalvi a l’Ajuntament. Fins ara es contractaven empreses privades perquè netejaren el riu:  i tot perquè com tot el món sap,  la Confederació del Xúquer que depèn del govern de Rajoy ni  actuava ni complia l’obligació de la neteja del riu que té encomanada.

Neteja a la illeta del Tol·lo


I quants euros es gastava l’Ajuntament? Què costava tot això? Doncs segons les dades i informacions que hem anat arreplegant durant anys...

1. L'anterior govern del PP es va gastar sobre els 38.000 euros en la seua darrera legislatura, la que va fins l'any 2011, en la neteja dels barrancs Malet i Massalari, el Vadell i la Granata, principalment.

2. El govern de Compromís es va gastar 76.000 euros en la passada legislatura en la neteja del riu (zona del Moli, la Illeta, Ràfol i Badell) el barranc de Malet i la Séquia Mare i el Canal de defensa.

3. En la legislatura actual, i en els anys 2016 i el que portem del 2017 totes les tasques de neteja de séquies i del Vaca l’està fent la Takeuchi (al final fins i tot ens cau simpàtic el nom).



Neteja en la zona del pont del riu, al Vergeret

A remarcar: L’Ajuntament va pagar a empreses privades per les tasques de neteja del riu i séquies un total de  115.000 euros entre el  2009 i fins el 2015. Ho havia d'haver pagat la Confederació però.... Ara, això s’ho estalvia. ¡I més que se n’estalviarà perquè encara no fa dos anys de la compra i cal esperar que faça molts anys més de faena!
 
Neteja en la zona prop del terme de Benifairó

¿Quants euros s’ha estalviat l’Ajuntament els 2016 i 2017? Feu vosaltres els càlculs. Una cosa si que tenim clara: l’excavadora s’amortitzarà ben prompte amb el seu treball, si es que no està ja amortitzada. No oblideu que, a més de la neteja de rius fa moltes mes tasques en la regidoria d’Agricultura.

Alguns van acusar de balafiament per la compra, que no serviria per a res... com se sol dir a Tavernes: per la boca mor el peix! O també, temps al temps, que lleva i posa raons!