L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 26 de novembre del 2017

La Goleta de nou: fer i desfer faena és de matalafer.... i de Demarcació de Costes!




La Goleta de Tavernes ha rebut un nou transvasament de arena, en aquest cas de la playa de Sant Antoni de Cullera, amb l’objectiu de reposar l’arena que s’engul la mar. Paral·lelament s’ha reforçat el cordo dunar, bastant afectat pels temporals del passat hivern. Les fotografies mostren l'aspecte de la platja aquests dies, després de la reposició.

Segons les dades de la Delegació de Govern que han estat publicades en diversos mitjans, s’han mobilitzat un total de 10.700 metres cúbics, cosa que equival a 900 camions d’arena per a incrementar l’amplada de la franja costera valenciana, entre elles la platja de la Goleta. El cost ha estat de 166.000 euros.

Hem de reconèixer que la platja, recent acabada la reposició, presenta una bona imatge, però... fins quan? Recordem que l’any passat vam patir forts temporals de llevant a desembre i gener i la nostra platja, com tantes i tantes platges valencianes, va quedar arrasada, l’arena va desaparèixer, l’aigua va xocar contra les primeres edificacions i fins i tot va entrar en la urbanització després d’haver desfet el cordo dunar.



Passarà ara igual? Serà novament la faena del matalafer, fer i desfer? ¿S’haurà pagat ja el cost d’un projecte definitiu amb la suma de totes les reposicions fetes, any rere any, des de fa més d’una dècada?. I el problema sense resoldre! 

No som qui per respondre, però si que està ben clar que, amb bastat seguretat, la reposició no va a solucionar el problema. Continuarem informant i desitjant que eixe projecte que hi ha en el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, que parla de solucions en forma de donar-li a l'escullera de Gandia una forma de L, entre altres mesures, li arribe al torn alguna vegada.

I mentrestant, ¿què fa la secció sucursalista valenciana i local del partit del govern de l'Estat per exigir solucions a aquests problemes? Ja ho haveu vist aquesta setmana: quan Compromís li ha reclamat més inversions i un tracte just als valencians, va i ix el ministre Montoro i diu als diputats valencians de Compromís que ploren, que només són un plorons!

Elaboració pròpia


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Podrieu fer el que no fa ningú i publicar quines empreses estan emportant-se els contractes per a tirar diners a la basura... Igual (no sé perque) s'entendria millor tot...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Normalment eixes faenes les solen fer a través de les empreses públiques del mateix ministeri.
Hem intentat buscar i, per exemple, hem trobat les explicacions de les reposicions de desembre i gener últims, però no hem trobat cap indicació d'empresa

http://www.mapama.gob.es/es/costas/temas/proteccion-costa/valencia-dic16-provincia_tcm7-447451.pdf

http://www.mapama.gob.es/es/costas/temas/proteccion-costa/valencia-ene17-provincia_tcm7-447490.pdf

http://www.mapama.gob.es/es/prensa/170117inicioplanlitoral2017_tcm7-444530_noticia.pdf

Anònim ha dit...

El PP gastant empreses públiques? Que extrany sona tot això... De totes maneres es EVIDENT que no els interessa que es sapiga, ja que els enllaços que has passat deixen molt que desitjar. De totes maneres això estarà al BOE amb tots els detalls, no?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Dons esperem que ens facilites la info i detalls del BOE.