L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 10 de novembre del 2017

La Conselleria d'Educació i Cultura millorarà l'accessibilitat del monestir de Santa Maria de Valldignai




La Conselleria d’Educació i Cultura suprimirà les barreres arquitectòniques del monestir de Santa Maria de Valldigna, amb la qual cosa s'atendrà una demanda de l’associació Valldigna Accessible.

L’entitat havia remés un escrit a la Conselleria d'Educació per a transmetre-li la discriminació a la qual estan sotmeses les persones amb dificultats físiques per la impossibilitat de accedir als actes culturals i concerts que es realitzen en el monestir. En concret, esmentaven el cas d’uns actes que havien tingut lloc a l'església i el refetor, on no havien pogut accedir per falta de rampes. Igualment s'assenyalaven diversos graons que dificultaven el pas a les persones amb mobilitat reduïda a l’entrada principal.

L'entitat es queixava que segons la Llei 10/2008, de 3 de juliol de 2008, de la Generalitat, el monestir és el punt de trobada de tots els valencians, per a indicar que la realitat no es corresponia amb el desig per la dificultat d'accedir a totes les dependències del cenobi cistercenc i proposaven la instal·lació de rampes de fusta o metàl·liques per a facilitar l'accés.

Exposició sobre Jaume I al refetor


La conselleria de Marzà informa mitjançant un comunicat que ha encarregat un informe dels  problemes d'accessibilitat del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna i d'altres espais culturals gestionats per la Generalitat per tal d’incorporar una partida que resolga el problema en el Pressupost del 2018.  Amb caràcter provisional s'informa que mentre arriba una solució definitiva s'habilitaran sistemes provisionals que faciliten l'accessibilitat mitjançant rampes.

El monestir de Santa Maria de Valldigna ha acollit des de l'any 1998, i després de la celebració del 700 aniversari de la seua fundació, multitud d'actes culturals de tota classe, celebrats majorment en el refetor, l’almàssera o l’església monacal. 

Quan ja han passat quasi 20 anys d'ús, desconeixem si aquesta o altra entitat va sol·licitar també alguna vegada a l’anterior govern de la Generalitat l'esmena d’aquestes deficiències d'accessibilitat, si és així no s’haurien atés com ara sembla ser sí que ocorrerà.

Elaboració pròpia a partir de la premsa diària