L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 19 de novembre del 2017

Milers de valencians es manifestaren per exigir un finançament just per al País Valencià



La manifestació convocada pels sindicats CCOO, UGT i la patronal autonòmica CEV, amb el suport de PSOE, Compromís, EU i Podemos, va exigir ahir a València un canvi del model de finançament autonòmic que acabe amb el greuge que suposa per al País Valencià ser la comunitat pitjor finançada d'Espanya.


La marxa, 60.000 persones segons l'organització; va transcórrer amb  batucades i música de dolçaina i tabal i acompanyada per gegants i cabuts. Al davant hi havia la pancarta de les organitzacions convocants –sindicats i patronal–, seguida d'una altra que portaven el president de la Generalitat, Ximo Puig, i integrants de tots els partits presents en Els Corts, excepte el PP.
 

Hi havia després les pancartes de plataformes de dependència, ensenyament públic, ONGs, joventut i sanitat pública. 

Els temors del PP que l'acte es convertira en un atac al Govern de Rajoy o que estiguera protagonitzat per independentistes catalanistes no es van confirmar. Moltes senyeras valencianes, però ni Rajoy ni Cristóbal Montoro van ser protagonistes de res. 


"On estan, on estan els diners dels valencians" i "Farts ja de pagar i callar" van ser alguns dels càntics al costat de les pancartes com
"Més inversió, més qualitat, més dignitat", "Les persones primer, la crisi no pot ser escusa", "Recuperem el que ens han arrabassat", "'Més finançament, menys impostos" o "Diners per a la gent i no per al ciment".


El manifest conjunt, llegit en les Torres de Serrans per representants d'educació, dependència, joventut i mitjans de comunicació, deixava clar la imprescindible unitat de tots els valencians entorn de l'interès comú del finançament just.


El “Manifest per un Finançament Just” està recolzat per més de 600 entitats i va exigir una reforma immediata del sistema de finançament, al costat d'un repartiment de les inversions que compense els de els últims anys i estiga ajustat a la població. També, el reconeixement dels dèficits acumulats pel mal funcionament d'anteriors sistemes i mecanismes de compensació perquè el nou sistema "no nasca llastrat".

 
I en la manifestació una àmplia presència del col·lectiu de Compromís de Tavernes, al costat dels restants col·lectius de la comarca, mentre l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, com a diputat va estar en la pancarta de capçalera de Compromís amb els consellers i diputats de la formació valencianista.

Elaboració pròpia