L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 19 de novembre del 2017

Extraordinari el concert d'avui ofert per l'Orquestra i la Banda Simfònica de la SIUM




L'Orquestra i la Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes han ofert avui diumenge, un concert extraordinari dins dels actes que celebra l’entitat musical amb motiu de la festivitat de Santa Cecília.

L’auditori musical ha estat ple de gom a gom a partir de les 12 de migdia, hora anunciada de l’inici del concert que ha començat amb la interpretació de la  "Simfonia nº 5 en do menor op.67”  de Ludwig van Beethoven sota la direcció de Manuel Godoy Mesa.
 
Aquesta simfonia, una de les més populars i interpretades del compositor, va ser composta entre el 1804 i el 1808. Consta de 4 moviments que comencen amb un allegro de sonata, continua amb un andante i les dues parts el formen un scherzo ininterromput.


Composta quan tenia 40 anys d’edat, amb un moment de la seua vida en que la sordera anava en augment i preocupat per la situació europea amb les guerres napoleòniques que havien culminat amb l’ocupació de Viena per les tropes de Napoleó l’any 1805.

Genial interpretació de l’orquestra que ha rebut el reconeixement del públic, que fins i tot ocupava els laterals de l’auditori, i que no ha pogut esperar al final de la simfonia i ha començat a aplaudir en el final del segon moviment.


A l’intermedi, i entre les dues interpretacions, s’han lliurat els diplomes als nous musics. El director Rafa Garrigós ha dirigit unes paraules explicant als assistents que cal inculcar l’amor a la música i la seua dedicació des de menuts, i que han de tindre com a models els professionals. Cal que els menuts deprenguen valors, afirmava, i en la formació musical i la música els poden trobar.


La segona part del concert ha estat el torn de la Banda Simfònica sota la direcció de Rafael M. Garrigós García que ha interpretat "La Vereda" d'Oscar Navarro.


Tot seguit, el "Bosc Màgic" de Ferrer Ferran, que ha tingut com a oboè solista a Juan Bautista González Montero.  Aquesta obra que consta de tres parts (I Els Elfos, II Les Fades, III Els Gnoms) és una obra  escrita principalment per a oboè que va ser estrenada el febrer del 2002 al Palau de la Música de València per la Banda Municipal de Valencia, dirigida per Pablo Sánchez Torrella.

 
Talment com havia ocorregut en la primera part, els assistents no han pogut contenir la seua admiració i han aplaudit només acabar el primer temps reconeixent la magnífica actuació del solista i en general, de tota la banda.

Per acabar ha estat l’obra "Simfonia nº 8" (Les Muntanyes de Mallorca) de Derek Bourgeois, amb la intervenció de diversos solistes.


Un grandíssim concert el que hem pogut escoltar i viure i, segons els comentaris, feia ja molt de temps que els afeccionats vallers no gaudien d’un concert com el d’enguany. Pensem que tots ens hem anat a casa amb un bon sabor de boca pel concert.

Una cosa sí que ha quedat ben palesa: tenim una de les millors agrupacions bandístiques  del País Valencià, uns grans solistes i, com no, un dels millors directors.