L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 19 de desembre del 2022

Reportatge i vídeos de les corals que cantaren junt amb les de Tavernes al Palau de la Generalitat


Les dues formacions corals valleres "Quinze de Març" i "Marinyén" van actuar ahir en el XVII "Nadal al Carrer" en la ciutat de València. L'actuació va ser en el pati del Palau de la Generalitat i ho feren al costat de les corals de la E.O.I. València, Coral Increcendo València, Veus per Benín (Àfrica Occidental)  i Coral Gallarda EC Veus Ajuntes de Quart de Poblet (València). 

Us oferim algunes peces interpretades per les corals segons l'ordre d'actuació.

 1.- Coral de l’EOI (Escola d’Idiomes) de València


Successor de l'antic cor Interlingues de la EOI, nascut en 1998, el nou cor de l'Escola Oficial d'Idiomes de València veu la llum el 2010. Un dels seus senyals d'identitat és la interpretació d'un repertori, tant clàssic, religiós com a popular, en diferents llengües. 


 

2.- Coral Increscendo de Valènci


 

Naix com associació coral de veus blanques en el 2014 format per jóvens entre 12 i 22 anys. El seu repertori abraça diversos estils i van agradar molt per les veus i les coreografies.

 

 


 

3.  Coral Gallarda Veus Ajuntes de Quart de Poblet 


Va nàixer fa 35 anys, amb una gran tasca d'iniciació de xiquets i joves en la música a través del cant coral. En els assajos, aprenem a llegir partitures i tècnica vocal, però s'eduquen en valors com el respecte, la confiança i la cooperació. Avui dia, són més de 200 xiquets, joves i adults a més d'un ampli equip de monitors format, en gran part, per antics membres del cor.

 


4. Cor de Cambra "Quinze de Març" de Tavernes


 



5. Coral "Marinyén" de Tavernes


 



6. Veus de Benín


Grup coral de Benín creat per iniciativa de l'ONG valenciana "Junts per la vida". La seua actuació ha estat fantàstica, amb balls africans que han captivat al públic. BENÍN GBÉ en llengua fon significa VEUS PER BENÍN, i dona nom a la iniciativa de la fundació "Junts per la Vida" de donar formació musical i artística a xiquets i xiquetes de Benín com a complement als seus estudis i a la seua formació en valors.

Benín és un país de la zona Occidental d'Àfrica, ocupa el lloc 163 de 187 en l'Índex de Desenvolupament Humà, una de les més baixes del món.

La Fundació Junts per la Vida treballa a Benín per la infància i aposta per l'educació i la cultura com a mitjans de transformació social. La Fundació ofereix al cor "Benín gbé" classes de música i espanyol durant tot l'any. El cor disposa d'un espai, professors i instruments perquè puguen desenvolupar la seua habilitat musical. I, cada any, la Fundació al costat dels professors, seleccionen un grup de 22 xiquets per a viatjar a Espanya a realitzar la gira d'estiu.


 

Elaboració pròpia