L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 14 de desembre del 2022

Avui dimecres, dia 14, projecció de "Dónde estabas tú" dins les activitats per potenciar la igualtat de gènere

 
Avui dimecres, dia 14, s'inicien les activitats organitzades aquesta setmana per la regidoria d'Igualtat, presidida per la regidora de Compromís, Noèlia Alberola, i que tenen com a objectiu conscienciejar i sensibilitzar la ciutadania per a fomentar la igualtat de gènere. 
 
Avui Dimecres, 14 de desembre, tindrà lloc la projecció del curtmetratge d'animació "Dónde estabas tu?" de la cineasta María Trénor, seguit per un posterior debat amb l'Associació Alanna sobre les violències de gènere. Cal indicar que hi haurà dues sessions pel matí, dirigides als centres educatius, i una sessió oberta a la ciutadania a les 18'30 hores. El lloc serà la Casa de la Cultura.
 
El curtmetratge d'animació de la cineasta i il·lustradora espanyola María Trénor Colomer "On estaves tu?", ens interpel·la directament per a fer-nos reflexionar davant la realitat transversal i universal que és la violència contra les dones. Violències quotidianes, subtils o brutals, totes terribles. Una història sobre la realitat universal de la violència de gènere que viuen les dones i que ha guanyat el premi del jurat del Festival  de Cinema de Dones d'Assuan (Egipte) per la seua original tècnica documental i a la internacionalització de la violència contra les dones.

Trénor relata la història de dones víctimes de la violència a Espanya, Moçambic i Filipines, on va viatjar per a documentar-se i realitzar més de vint entrevistes en persona acompanyada d'una experta en violència de gènere.

Maria Trénor és llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València i pertany a l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM) el que li ha permés poder compartir amb altres dones cineastes els reptes de l'animació. Actualment és professora de Mitjans Audiovisuals a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València en la qual fa classes sobre la qüestió emocional amb les seues alumnes.

El seu primer curt “Con que la lavaré?” (2003), ha guanyat catorze premis en diferents festivals nacionals i internacionals com el Festival de Berlín i el Festival de Cinema Independent de Lisboa entre altres, amb el qual fa un homenatge als artistes homosexuals de culte del segle XX.
 
Elaboració pròpia