L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 26 de desembre del 2022

L'envelat del Festivern ja ha començat a instal·lar-se

 

Un any més fidel a la cita que té des de fa molts anys amb Tavernes, el Festival 2022, el més important de les Comarques Centrals Valencianes, el de la música en valencià i el que més gent reuneix el Cap d’Any comença els preparatius. 

Si les previsions s'acompleixen, i finalment el nombre de visitants i espectadors en els recitals es semblant al d'anys anterior, es podrien reunir sobre les 10.000 persones enguany, tot i que el càlcul es podrà saber millor tal com s'acosten els dies grans, quan és major l'afluència de festiverners i festiverneres a Tavernes, així com la venda d'entrades.

 

 
 
Aquest matí s'han iniciat els primers moviments amb l'inici de la instal·lació del envelat, una tasca que està tenint com aliat el bon oratge que fa a Tavernes, amb la qual cosa els operaris poden avançar. Cal dir que hi ha dues colles d'operaris, per un costat els muntadors de l'envelat de l'empresa a la qual es lloga la instal·lació, i per un altres els treballadors de l'empresa del Festivern que es dediquen a la tanca, del recinte i a preparar els llocs d'entrada i d'eixida amb la millor facilitat i rapidesa, cercant la millor seguretat.
 
L'envelat d'enguany, tot i que encara no esta muntat a l'aire, ja presenta l'estructura metàl·lica desplegada en el terra, és d'una grandària semblant a anys anteriors, a saber sobre les 90 metres de llargada per uns 40 d'amplada, ocupant tot l'espai del solar que hi ha al costat del CEIP Alfàndec.
 
 


A partir d'ara, s'inicia la tasca d'enlairar l'estructura, ancorar-la i fixar-la be al terra, cosa que ja s'ha iniciat com es pot vore en les fotografies. Una vegada acabada, es cobrirà amb la lona de protecció contra un possible mal oratge, tot i que les previsions parlen d'uns dies semblants al que hem tingut aquest Nadal i per al dissabte nit i matinada de diumenge, el dia gran del Festivern, s'esperen temperatures que poden arribar prop dels 20º les màximes i sobre els 12 les mínimes.
 
 
 
 
 
La celebració del Festivern suposa la continuïtat de l’ambient festiu a Tavernes aquests pròxims dies, assegurant alegria pels carrers, cosa que serà una constant i ens farà oblidar primer que res els passats anys, quan la pandèmia de covid va impedir tot tipus de celebració i en segon lloc oblidarem també aquells anys quan Tavernes restava mut, sense música ni llums al carrer, i molts vallers i valleres, sobre tots els joves, passaven el cap d’any fora de la ciutat.


Informació pròpia