L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 16 de desembre del 2022

Avui, a les 19 hores es presenta a la Biblioteca el llibre ""La violència política contra les dones (1936-1952)"



 
La presentació del llibre "La violència política contra les dones (1936-1952)" tanca les activitats que s'han desenvolupat al llarg de la setmana amb l'objectiu de conscienciejat i sensibilitzar la ciutadania sobre la igualtat de gènere. L'acte tindrà lloc a les 19 hores del divendres, dia 16, a la Biblioteca Municipal i servirà també per a presentar els treballs de recuperació de la memòria que es duen a terme a Tavernes.

Antoni Simó Rosaleny i Ricard Camil Torres són els autors del llibre "La violència política contra les dones (1936-1952)", un volum que ens posa al davant de com van ésser els casos de la privació de llibertat en la província de València.
 
 La guerra civil espanyola i la postguerra no va afectar només als hòmens. També les dones van patir una important violència política i, en concret, un gran nombre d'empresonaments,  tot i que és un fenomen menys conegut. En aquest volum els historiadors Ricard Camil Torres i Antoni Simó trauen a la llum, tot contextualitzant-lo, l'’univers de les presoneres polítiques en l'àmbit específic de la província de València, tant del període republicà com del franquista, tot destacant les importants diferències entre ambdós períodes.

El llibre ens acosta al patiment, a l'exclusió social i al posterior llarg silenci que van haver de patir moltes dones. A més a més, a partir de les dades d'arxiu disponibles, compta amb uns apèndixs que relacionen els noms de les dones empresonades, la procedència i, en alguns casos, fins i tot les sentències. Un llibre que no deixa indiferent al lector i que complementa l'estudi de la repressió que hagueren de patir desenes de milers de persones al llarg del segle XX.

Elaboració pròpia