L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 19 de desembre del 2022

No és això ni és així, senyora portaveu del PP (II PART): Set i mig d'anys sense propostes, unes vacances ben pagades

 

 

Tot continuant el que ahir publicàvem sobre impostos i taxes i les  declaracions manipuladores de la portaveu del PP de Tavernes al respecte: "un gobierno que hincha a impuestos los vecinos", endavant: "la población vive una situación de carga injusta de impuestos", dir que no és el nostre propòsit donar-li consells a la portaveu del PP sobre com tractar les taxes i els impostos, ni menys encara com ha de fer la gestió pressupostària. 

 

Però sí que ens veiem obligats a recordar-li que el seu continu mandra de demanar la baixada d'impostos, repetit des del 2015, mai no s'han plasmat en cap proposta en benefici de Tavernes. No ha fet els deures en set i mig d'anys.

 

El govern municipal sempre li ha respost:  faça en el ple la proposta, deixe's només de paraules, diga d'on cal disminuir els ingressos de l'Ajuntament, i per tant quins serveis s'hauran de retallar als ciutadans, quines obres i inversions no executar en un pressupost equilibrat. I vosté mai no ho ha fet, tot i que sap que eixe és el procediment administratiu.

 

Així que... fins ara cap proposta!!! I així porta el PP des del 2011. La portaveu només és regidora des del 2005,  porta 7'5 anys de vacances pagades: ja li va costar al poble 28.280 euros la passada legislatura i en l'actual ja ens costa 27.770 euros. Un total de 56.050 euros, fins ara, per a no proposar res de positiu en el ple. No és això, ni és així.

 

 

 

 

 

Any rere any  tothom espera que faça la seua proposta en el ple: quins impostos pensa baixar, com i quant  i, sobre tot com s'ho farà amb menys ingressos municipals per a no tocar ni disminuir cap servei als veïns i veïnes, cap de les obligacions que l'Ajuntament té amb la ciutadania. I no cal ni dir la gran pujada de TOT (sous, costos, obres, etc) últimament.

El Govern de Compromís li ha demanat moltes vegades propostes concretes. En el ple, el lloc adient, i durant l'aprovació dels pressupostos municipals, que és el millor moment per presentar alternatives, argumentades amb xifres i números.  Mai no n'ha presentat.

¿Serà una realitat en el ple del pressupost del 2023? Ho dubtem i més si pensem que des del 2015, que és regidora, no ha tingut cap iniciativa en aquest assumpte particular. Consulteu les actes dels debats dels pressupostos.  Els 56.050 euros que porta cobrats en  dietes i demés, a més de per a criticar, són per a dur endavant propostes positives per al poble que li paga. Esperem que, per primera vegada, quan es convoque el ple del pressupost del 2023, presente una proposta alternativa seriosa per a Tavernes.  

 

Els impostos també aprofiten per pagar el deute als bancs que va deixar el PP
 

Encara que siga, senyora portaveu, per la seua credibilitat de cara a la pròxima campanya electoral. Després de la baixada d'ingressos inherent a la d'impostos, haurà de dir a Tavernes si: ¿retallarà els sous de  funcionaris o treballadors, o no contractarà policia local? O disminuirà els dies d’arreplegada de fem? O no farà obres ni inversions? O disminuirà les subvencions i eliminarà festes, actes culturals, espectacles...? No farà manteniment de jardins i mobiliari urbà? O no invertirà en instal·lacions esportives i centres educatius públics?. O deixarà de pagar als bancs  el deute que el PP va deixar? 

I haurà de convéncer Tavernes que eixa política no tindrà el mateix final que les polítiques dutes a cap pel PP fins al 2011, amb el resultat de dur l'Ajuntament a la ruïna, amb deute exagerat en els bancs, factures impagades, dèficits milionaris de tresoreria, pujada l'IBI al doble en el 2007, etc...

 

Destrossa de Tavernes: desfeta del Passeig del País Valencià

 

 

Esperem, per tant, que la portaveu del PP ho explique ben bé, amb pels i senyals. Els vallers i valleres no volem repetir la historia del 2011. Pensem que, entre les obligacions inherents de cobrar 56.050 euros en dietes i demés, està també la d'informar i explicar a la ciutadania quin és el seu projecte de ciutat, quina és la seua proposta econòmica i com pensa dur a cap eixa quadratura del cercle que és baixar impostos i baixar ingressos municipals sense eliminar serveis i inversions en obres i manteniment en uns anys amb cada dia més inflació.

 

Enllaç de més informació prèvia