L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 30 de desembre del 2022

Avui comença "Millorem Tavernes V", una inversió sobre els 800.000 euros per contractar durant un any a 30 vallers i valleres desocupats

  
 
  
Avui s'inicia formalment el Taller d'Ocupació "Millorem Tavernes V" que desenvoluparà les seues activitats durant tot l'any 2023. Inicialment l'alumnat rebrà la formació acadèmica durant les primeres setmanes per passar a les pràctiques que serviran per actuar en diversos edificis i paratges del terme municipal.
 
Aquest Taller d'Ocupació implica una inversió de l'Ajuntament sobre 800.000 euros que es desglossa en els 754.063'20 euros procedents de la subvenció aconseguida per l'àrea de Foment, que dirigeix Josep Llácer, del programa  "Labora" del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, a la qual se suma mes de 40.000 euros de les arques municipals. Per a dur a cap les activitats i objectius del taller, s'han contractat 30 veïns i veïnes i 6 persones per a l’equip docent durant un any.
 
 
La reforma de l'Escola de Música "Mestre Arnau", una de les obres d'enguany
 
 
La gestió del taller "Millorem Tavernes" l'efectua l'Ajuntament a través de l'àrea de Foment Local. Llàcer ens ha explicat que aquests tallers segueixen un patró semblant: tres itineraris diferenciats, amb 10 alumnes per cada especialitat:  1) activitats auxiliars en vivers, jardins, jardineres i manteniment de zones verdes, 2) activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal, 3) operacions auxiliars en acabats rígids i urbanització i pintura decorativa en construccions.
 
 
 
 
El regidor de Compromís, ha assenyalat que Tavernes ha aconseguit vora 4 milions en subvencions per als tallers "Millorem Tavernes", amb la qual cosa "estem entre els localitats valencianes que més subvencions ha aconseguit, i això palesa la faena ben feta dels tallers i la bona valoració que reben els resultat de l'Administració. Any rere any aconseguim els objectius que ens marquem i que marca la subvenció: pal·liar l'atur a Tavernes, però també formar a veïns i veïnes en noves tasques perquè puguen accedir a nous llocs de treball".
 
Parc del Cambro, una de les obres singulars dutes a cap per l'alumnat del Taller d'Ocupació
 
Ahir dijous, dia 29, es tancava oficialment "Millorem l’entorn de Tavernes IV" iniciat el desembre del 2021, i que era continuació del tercer, el segon i el primer taller, engegat per l'àrea de Foment en la passada legislatura 2015-2019. Cada taller suposa unes subvencions sobre els 750.000 euros, amb un total d'inversió de 4 milions si sumem l'aportació municipal.
 
 A més del programa "Millorem Tavernes" l'àrea de Foment desenvolupa també, dins de l'objectiu de pal·liar l'atur i donar treballs als veïns i veïnes de la ciutat, els programes "Empuju", "Emcuju", "Emcorp", "Avalem joves" o el "Sepe agrícola", entre altres, amb la qual cosa caldria multiplicar per vora quatre les subvencions totals aconseguides pel regidor Josep LLàcer al front de l'àrea de Foment per a programes de treballs.