L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dilluns, 5 de desembre del 2022

Imitació del VAR del mundial de futbol: es repeteixen els efectes dels temporals en les nostres platges


 
El passat dia 1 d'aquest mes de desembre publicàvem un article on informàvem que la Demarcació de Costes continuava la segona actuació d'enguany de reposició d'arena en les nostres platges, complementant l'actuació del passat mes de juny i principi de juliol i que es va aturar en arribar a la plena temporada turística.
 
Informàvem que els treballs ensopegàvem amb la dificultat afegida del rosari de temporals que venen afectant la nostra costa des del passat octubre i, tot i no ser tan forts com passades DANAs, com la Glòria, si que estaven posant moltes través a que es consolide la reposició.
 
 
 
 
 I avisàvem que s'anunciava un nou temporal per als primers dies d'aquest mes de desembre i que caldria vore quins serien els efectes davant la reposició d'arena que es duia a cap. Ja hem tingut el temporal: dies de pluja i de vent i de nou... temporal en la mar.

Ara ja podem vore els efectes del temporal, i tal com era previsible en eixes circumstàncies l'arena que s'havia reposat i la que estava amuntegada per escampar ha desaparegut en la Goleta. El temporal també ha afectat la zona nord de la "Platja de Tavernes" on les ones arribaren ben prop de les primeres edificacions, tal com permeten distingir les fotografies.

 

 

Una vegada més reposar arena i més arena, que els temporals s'enduu, es demostra que no és ni serà mai la solució. Les platges del sud de la província de València - i entre elles les nostres-  pateixen un problema greu per la transgressió marina i el canvi climàtic i l'escalfament global.

Ho hem dit massa  vegades, hem explicat massa el que passa, hem denunciat la situació i la inanició dels governs de Madrid, primer del govern del PP de  M. Rajoy, fins el 2018, i ara el govern del PSOE-UP de P. Sánchez. 

No cal dir res més. Les fotografies d'avui parlem per elles soles.