L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 23 de desembre del 2022

La senda del Molí del Pla i la senda del Clot de la Font: La darrera gran obra del Taller d'Ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes IV"

 
 
El Taller d’Ocupació “Millorem l’entorn de Tavernes de la Valldigna IV” està a punt de concloure les seues activitats, de fet avui divendres està prevista la clausura oficial en un acte que tindrà lloc aquest mateix matí a la Casa de la Cultura.
 
L'acte servira per a fer una repassada a les tasques d'enguany, el 2022, perquè ara, en el moment de la cloenda, cal fer un balanç i cal esmentar i recordar que el Taller d'Ocupació ha efectuat treballs a l'Escola de Música Mestre Arnau, parc del Cambro, jardinera de l’avinguda de la Marina de la platja, als centres educatius, en més de 40 espais urbans de Tavernes als que s’ha actuat per millorar-los i s'ha participat en esdeveniments com el Dia de l’Arbre, la Festa de l’Esport, el mosaic del nou d’octubre.
 
 
 
El taller "Millorem l’entorn de Tavernes IV", depenent de l'àrea de Foment que dirigeix el regidor de Compromís Josep Llácer, ha representat una inversió sobre els 770.000 euros. Aquests fons,  procedents en la major d'una subvenció aconseguida per l'àrea de Foment i complementada amb fons municipals, ha permés oferir a 30 vallers i valleres  un any de contracte de treball per a obres i serveis generals i socials, a més de rebre una formació que els permet obtenir un Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional.
 
 
 
 
 
La senda del Clot de la Font
 
La darrera i gran actuació del taller ha estat en el Clot de la Font i el seu entorn. L’actuació de l’alumnat de l’especialitat de forestal, amb la col·laboració puntual de l’alumnat de jardineria va començar el 2021 al tram entre el Clot de la Font i el Molí del Pla, amb la neteja, desbrossada i refeta de marges, com ací hem publicat en algunes ocasions.
 
Enguany la tasca ha continuat pel camí de Dalt, cap al terme de Benifairó. De tot això s'ha publicat un vídeo, que  ja està circulant per les xarxes socials, i pretén ser una invitació a tota la Valldigna per apropar-se a gaudir d’aquest entorn recuperat.
 
 
 
 
 
 
 
Les accions darrerament dutes a cap les podem observar a  l’encreuament que va cap al Clot de la Font, on  s’ha alçat un marge de pedra seca per evitar l’erosió, mentre al denominat Camí de Dalt, en direcció  a la fita de terme amb Benifairó, s’ha recuperant una antiga senda, i s’ha obert una faixa auxiliar per separar la zona agrícola de la forestal.

Per dur a cap aquestes actuacions, l’alumnat de forestal ha tallat, podat, desbrossat, fet marges... i ha hagut de moure molta terra i moltes pedres de gran mida, mentre que l’alumnat de jardineria ha participat també en tasques d’entrada i retirada de materials.
 
Un treball dur, executat amb estima a la terra i al seu paisatge, amb la voluntat i interés d'aprendre i d'oferir a Tavernes millores en espais urbans i en paratges singulars del nostre terme i la Valldigna, com és aquest del Clot de la Font.
 
 
 
 
 
 
 
Elements com la terra, la pedra, l’aigua, el fang i la fusta han estat barrejats per l’alumnat del taller d’ocupació; que ha deixat ací molt més que un gran treball, ha aportat, i quedarà per sempre, el seu esforç, sacrifici, col·laboració, constància, il·lusió... i molta passió, per la faena ben fet, per Tavernes.
 
Ara, ja passats uns dies de la feina, i com a resultat de la gran afició de la gent de la Valldigna a visitar aquest paratge, el camí està molt transitat. Passen molts valleres i vallers caminant, en bici o a cavall, per la qual cosa s’ha escampat arena "sahorra" per millorar-lo.

La participació de l’Ajuntament en la realització de les tasques realitzades ha estat fonamental perquè  s’ha hagut de comptar amb el personal de la Brigada Municipal i, l'equip del Taller de Formació ha expressat el seu agraïment per tota la col·laboració rebuda.