L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 20 de desembre del 2022

PLE DESEMBRE 2022: L'Ajuntament dóna llum verd a les obres de la segona fase -i final- del col·lector de la platja, a executar per la Generalitat

 


L'Ajuntament de Tavernes dóna el llum verd a l'execució de la segona fase del col·lector de la platja, un tram que ha d'executar la Generalitat i que afecta el tram carrer Blasco Ibáñez i adjacents fins el canal de Sant Pau (vore la zona afectada en el mapa superior).. 

La primera fase del col·lector va ser executada pel govern de Compromís en la passada legislatura i discorre soterrat per davall del vial perimetral,  una via nova oberta en la platja amb les obres del col·lector. Al mateix temps de les obres, l'aleshores alcalde Jordi Joan i el regidor d'Obres, Josep Llácer, gestionaven i aconseguien el compromís de la Generalitat d'executar la segona fase.

La primera fase executada en la passada legislatura va construir el col·lector que hi ha soterrat davall del vial perimetral, també de nova construcció

Les gestions han continuat en aquesta legislatura. El ple municipal del dia 9 de març del 2020, a proposta del govern de Compromís, va acordar sol·licitar l’autorització d’abocament al mar a la Direcció General de l’Aigua de la Generalitat i l'ocupació  del domini públic maritimoterrestre al Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí.

La proposta ha estat aprovada per les dues entitats, amb una sèrie de condicions legals, acceptades per unanimitat pel consistori de Tavernes en el ple ordinari de desembre, celebrat el passat dilluns.

 

El regidor Josep Llàcer confirmava la voluntat de la Generalitat d'iniciar la segona fase en el 2023

El regidor d'Urbanisme i Obres, Josep Llàcer, de Compromís, explicava  que és la fase d'obres que ha d'executar la Generalitat i que ja hi ha consignats els diners en els pressupostos del 2023 per poder executar-les entre el 2023 i el 2024.

El regidor Llàcer confirmava al ple que la previsió que contempla la Direcció General de l'Aigua és licitar les obres en el primer semestre i que començaren en passar l'estiu, sense molèsties als estiuejants.

El projecte complet del col·lector contempla el nou vial de 18 metres d’ample en la zona perimetral del sector 13 per facilitar la connexió de les dues platges valleres, la millorà urbanística del carrer Blasco Ibáñez i carrers adjacents i allò que és molt important, d'ací els permisos d'abocament d'aigües que va tractar el ple, facilitar el desaigüe d’aigües pluvials, cosa a la qual ajudarà el tanc de tempesta que transvasarà l’aigua a la Séquia Mare, oferint aigua als agricultors en temps de sequera.

Elaboració pròpia