L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 21 de desembre del 2022

PLE DESEMBRE 2022: De nou el PP manipulant dates: No són 12 anys. Serien 17 des què es va decidir la construcció, però són 5 els anys des de l'aprovació i execució del col·lector.


El passat ple la portaveu del PP afirmava que després de 12 anys el col·lector no estava acabat. Com ens té acostumats... una nova manipulació de les dates!!! Hauria de saber - ¡però en sap tan poc sobre el funcionament de l'Ajuntament!- que es va aprovar construir el col·lector de la platja i com a urgent dins del Pla Director de les Aigües que el PP, amb majoria absoluta, el 2006 va adjudicar a Aquagest. D'això en fa 17 anys.

La construcció no va avançar durant el govern del PP perquè no el va contemplar en els pressupostos. L'economia municipal anava malament: dèficit en el 2007 i 2009 de 3’4 i 4’5 milions respectivament. Fins i tot es va vore obligat a redactar un Pla d’Ajust, amb un préstec de 6 milions on s'executaria el col·lector. Però mai no va avançar res.

Hem dit quan malament anava l'economia municipal i s'havien d'aconseguir ingressos. El PP va aprofitar la majoria absoluta per demanar un préstec de 2'7 milions a Aquagest, a una empresa privada. A canvi de què? Dels diners del cànon d’aigua potable fins el 2026, o siga, que durant 15 anys l'Ajuntament estarà sense recursos per l'aigua potable. I també Aquagest quedava sense l’obligació de finançar el col·lector.  Els documents següents parlen:
 

Document on es demana el préstec de vora 2'7 milions del canon d'aigua potable i, a canvi, se li eximeix a la concessionària de finançar el col·lector
 
Document on l'empresa accepta fer el préstec i alliberar-se del finançament

Els anys 2009 i el 2010 són els del Pla Confiança de Camps. Tavernes rep 3'7 milions per a obres, i el PP en la platja es va gastar 1’7 milions en refer l'avinguda amb la supressió de més de 120 places d'aparcament, però de col·lector res de res. L'any 2010, a 8 mesos d'eleccions,  demanaren al banc un nou préstec de 4'7 milions que tampoc no usaren servir per al col·lector. Eixe préstec i els interessos Tavernes encara els paga.
 
O siga que del 2006 al 2011, de col·lector de la platja... res de res!
 

La passada legislatura es va explicar al PP moltes vegades el projecte de col·lector. Però ells com si sentiren ploure...

I en això va arribar Compromís....
 
I en arribar al govern Compromís es troba amb un projecte fantasma: després de més de 5 anys el PP no tenia el projecte, ni els terrenys, ni els diners que calien per a les obres, ni el permís d'abocament d'aigües, ni el permís d'ocupament de terrenys del domini marítim-terrestre. I allò que era pitjor: havia deixat un Ajuntament arruïnat, que tenia la prohibició del Ministeri d'Hisenda, governat per Rajoy i Montoro (PP), de fer obres o inversions.
 
Tocava sanejar primer i recuperar l'economia de l'Ajuntament, pagar els deutes més urgents, fins i tot l'aparcament, solucionar tots els problemes de factures. Ho recordeu? I així fins arribar al 2015, quan a principi de la nova legislatura, es van poder plantejar algunes inversions de futur. Va ser el moment, novembre del 2015, que es presenta el projecte de col·lector al ple, que és votat en contra pel PP, mentre es gestionen els permisos de la Generalitat i del Ministeri que els governs anterior no havien mai sol·licitat.
 
 
El PP va votar en contra del nou projecte de vial i col·lector (novembre 2015)
 
El juny del 2018, solucionats tots els problemes burocràtics i de permisos,  s'adjudicaven les obres del vial perimetral, que el PP tampoc no va votar a favor, i el mes de novembre les del col·lector, per davall del vial perimetral, amb la reforma afegida de la urbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents: Eixes obres acabaren l'any 2020. 
 
Queda una segona fase, a càrrec de la Generalitat: s'hi construirà un tanc de tempesta per enviar aigua a la Séquia Mare per a ús agrícola i es faria l'abocament en la mar. Està prevista per al 2023 i 2024
 
En resum: Si per la prohibició de fer obres i la ruïna econòmica deixada pel PP el projecte no es va poder aprovar en novembre del 2015  i les obres de la  primera fase, a executar per l'Ajuntament, es va acabar el juliol del 2020... són 5 anys reals de col·lector, no els 12 que vol la portaveu del PP. 
 
Si vol li pot sumar fins i tot els dos anys que la Generalitat no ha executat les obres: seria un màxim de 7 anys, res dels 12 anys que diu la portaveu, tot i que cal remarcar que si fóra pel PP, que mai no va recolzar l'obra ni el vial perimetral, res bo s'hauria construït.. 

Elaboració pròpia