L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 30 de desembre del 2022

La guerra del descompte en el combustible dels vehicles particulars: On repostar més barat?

 

El govern de l’estat va anunciar dimarts passat que s’elimina el descompte als carburants de 20 cèntims per litre per als conductors particulars i només els sectors professionals se’n beneficiaran a partir d’ara. Aquest descompte, moltes gasolineres el complementaven amb altres deduccions, majorment de 10 cèntims més afegits als 20 de l’estat.

L’anunci del govern ha iniciat una guerra entre les benzineres que han començat a informar dels descomptes per tal d'obtenir una major quota de mercat, descomptes que no són ben vistos per les denominades gasolineres "lowcost". 

Repsol  ja ha anunciat que descomptarà 10 cèntims per litre a gasolines, gasoils, gas natural vehicular i AutoGas fins al proper 31 de març als usuaris amb l’aplicació de pagament i fidelització Waylet.

Dimecres, la portuguesa Galp també anunciava mesures semblants: bonificació de 10 cèntims per litre que ampliarà mes a mes per als clients que usen l’aplicació de fidelització Mundo Galp. També ha inclòs un descompte especial de 25 cèntims per litre per als nous usuaris de l'aplicació, però només una vegada.

I tot seguit han estat les gasolineres de DISA i Shell qui s’han sumat a la guerra de preus. DISA, amb llicència Shell a Espanya, ha anunciat que manté el descompte de fins als  10 cèntims per litre a clients particulars. El descompte estarà disponible fins al proper 31 de març, però cal indicar que la bonificació varia segons el tipus de combustible: Shell V-Power o DISAMax aplica un descompte de 10 cèntims per litre, mentre que Shell Fuel Save, DISAEco i DISA Autogas, el descompte serà només de 5 cèntims per litre. 

 


CEPSA també competirà amb els descomptes i l’anunci del dijous indica que ampliarà el primer trimestre del 2023 el descompte fins als 12 cèntims per litre. Aplicarà 10 cèntims als clients fidelitzats que utilitzen el programa gratuït "Perquè Tu Vuelves", i oferirà 2 cèntims més per als conductors que reposen combustibles premium de la gamma Òptima.

La companyia BP seguirà aplicant política de descomptes, com feia des d'abans de la publicació del reial decret, però no ha concretat ni la quantia ni el temps.

Les gasolineres de baix cost denuncien els descomptes per abusius

I com que sempre no plou a gust de tots, aquests anuncia han obert polèmica arran de la denúncia de les gasolineres “lowcost” que acusen de pràctiques anticompetitives Repsol, Cepsa i BP, considerant abusius els descomptes que apliquen al combustible. Segons diuen, les bonificacions dels grans grups les deixen sense marge per competir amb ofertes tan agressives i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ja investiga la denúncia.

Les gasolineres com Ballenoil, Gasexpress, Petroprix, Plenoil o Petrocar podrien perdre quota de mercat per no tindre bonificacions com fan les grans petrolieres. Tenen com a model el baix cost ara perdran el descompte de 20 cèntims per litre que deixarà d'aplicar el Govern.

Segons la informació dels mitjans de comunicació