L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 12 de desembre del 2022

ORATGE: Vent, pluges i al final una abaixada de temperatures

 

L’Agència de Meteorologia (Aemet) informa que la borrasca atlàntica de nom Efraïm deixarà pluges al País Valencià, temporal de fred i ratxes fortes de vents. Hi ha nivell groc per mala mar i alerta per ratxes màximes de vent de 70-80 quilòmetres per hora a l'interior nord i sud de València.

 La borrasca Efraïm impulsa un corrent d'aire molt carregat d'humitat des del Carib fins a la península Ibèrica, és a dir allò que les científics diuen "riu atmosfèric".

 Temps per al dimarts

Al nostre territori hi haurà vents del sud-sud-oest, ambient suau, per tant no farà fred. De fet, aquesta situació pot afavorir una situació d'altes temperatures, més de 20 °C en punts del País Valencià però també a Múrcia i Andalusia.

El temps molt inestable que durà borrasca Efraïm implica una probabilitat de pluges entre les 6 i les 12 hores del 95 per cent i entre les 12 i les 18 hores un 90 per cent, que baixarà per la nit fins a un 20 per cent. 

 


Temps per al dimecres

El dimecres tindrà major presència el fred. A la zona costanera es preveu una baixada de temperatures mínimes de quatre graus respecte al dimarts, uns 14 graus, mentre la temperatura màxima serà de 21 graus.

Les pluges a partir del migdia, entre les 12 i 24 hores, amb 75 per cent de probabilitat.

Temps per al dijous


El dijous serà un dels més freds de la setmana, baixen les mínimes a 12 graus i la màxima serà de 20 graus, com efectes de la borrasca Efraïm.

No s’espera grans pluges: un 25 per cent de probabilitat de pluges entre les 00 i 12 hores i un 10 cent de probabilitat de pluges la resta del dia.

A partir de dijous no s’esperen pluges però si una abaixada general de les temperatures mínimes i màximes, és a dir, arribarà el fred.