L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 31 de desembre del 2022

FESTIVERN 2022: Ahir es va viure una nit apoteòsica en el Festivern, preludi del gran dia i del Cap d'Any



Avui és el dia gran del Festivern, el dia en que s'espera major afluència de visitants a Tavernes per gaudir de bona música i acomiadar enguany com cal i donar la benviguda a l'Any Nou 2023. 
 
Anit es va viure un avançament, amb la que va ser la segona nit apoteòsica del Festivern 2022. Es veia que hi havia gana de Festivern després de dos anys sense poder-s'hi celebrar per la pandèmia, i també va ajudar el bon oratge de la nit, quasi primaveral, perquè fora una nit per gaudir de la bona música dels concerts. I dins l'envelat, com ens testimonien les imatges l'alegria, la bona marxa, la qualitat dels grups, entre altres coses,  creava un ambient càlid, de concert grandiós. 

 
 
 
 
Tavernes té molta sort d'acollir el millor festival musical de l'hivern valencià i potser el millor de tot l'estat en aquestes dades, i no només pels tres dies de concert, sinó per tot el que gira al seu voltant: les activitats esportives, correbars, concurs de paelles... Tenim molta sort, ho repetim, malgrat alguns que ho veuen malament i només és la crítica sense arguments la seua opinió.
 
Nosaltres com a vallers ho hem dit i no ens cauen els anells de repetir-ho: estem orgullosos del Festivern, de l'aposta decidida des de l'any 2011 que va fer el govern municipal de Compromís i que ha continuat fins ara malgrat els entrebancs, perquè haver-los els hi ha hagut. I orgullosos de vore com una ciutat que abans del 2011 estava mort, sense gent pel carrer, amb establiments tancats aquests dies està viva i és dinàmica, i sobre tot perquè els nostres joves no cal que facen desplaçaments fora de la ciutat.
 
 
Smoking Souls
 
 
Boikot
 
 
Enguany per tant, ha estat un Festivern que també serveix per borrar eixa trista nit que hem tingut al llarg de dos anys de pandèmia, quan tot va aconsellar no celebrar-lo. Hi havia gana de Festivern, i això era una opinió majoritària en els assistents amb els quals conversàrem anit en l'envelat, assistents arribats de tots els punts de la geografia valenciana, però també de Catalunya, de Ses Illes, d'altres comunitats de l'estat...
 
 
Regidors i col·lectiu de Compromís recolzen Llàcer i el Festivern
 
Anit el grup municipal i el col·lectiu de Compromís, després dels darrers esdeveniments ocorreguts al voltant dels festivals,  va voler donar el seu recolzament al regidor Josep Llácer, responsable de l'àrea municipal de festivals i al mateix Festivern. Així, després d'un sopar que va reunir 42 persones per acomiadar el 2022, visitaren les instal·lacions del festival on pogueren comentar primer amb els responsables de l'organització, la realitat d'enguany i després gaudir durant un temps de l'ambient dels concerts. 
 
 
 
 
 
El regidor Josep Llàcer ho va deixar clar: hi ha massa interessos en contra dels festivals a Tavernes, i això ho vam viure el passat estiu i ho hem viscut fa només uns dies on un  altre festival ha deixat la nostra ciutat per celebrar-se en una altra veïna: poderoso caballero es D. Dinero, sembla ser la causa tot i que ningú no ha desvelat xifres que confirmarien el perquè del trasllat i també que Tavernes no hi podia competir.
 
El candidat de Compromís a l'alcaldia, Josep Llàcer, era clar i diàfan: si tornem a formar part del govern de la ciutat després d'eleccions, nosaltres seguirem treballant com hem fet durant anys en una aposta per els festivals d'estiu i pel Festivern a Tavernes com a forma d'impulsar la ciutat i el turisme.
 
 

Programació i horaris d'avui dia 31 i de l'1 de gener




 
Elaboració pròpia