L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 22 de desembre del 2022

INFORME: Expliquem com serà la gratuïtat del transport públic en el 2023


Els usuaris de transport públic han reduït la despesa gràcies a la gratuïtat i als descomptes de molts abonaments. Els abonaments de Renfe serien fins al 31 de desembre, però s’ha anunciat que la mesura es mantindrà el 2023. 
 
Falta la comunicació formal del Ministeri de Transports, però fonts del ministeri diuen que se’n van enllestint els detalls i que les condicions seran semblants a les actuals. Per tant, seran debades els abonaments per a viatjar amb trens de rodalia i mitjana distància, és a dir amb el títol de multiviatge de Rodalia i el títol multiviatge de mitjana distància. Es mantindrà el descompte del 50% els abonaments d’Avant, els trens de gran velocitat de mitjana distància.

 

Els abonaments gratuïts tenien fixada una fiança de deu euros per al títol multiviatge de Rodalia i de vint euros per al de mitjana distància, que es retornen al final del període d’ús si s’han fet més de catorze viatges. S’espera que el 2023 es mantingui el sistema de les fiances per evitar usos indeguts, però encara no s’ha detallat si es mantindran els imports o variaran.

 

Al País Valencià se’n beneficiaran les sis línies de rodalia de València i el servei de mitjana distància.

 

 Les línies incloses són:

 

Serveis de la rodalia de València: C-1 (València – Gandia), C-2 (València – Xàtiva – Moixent), C-3 (València – Bunyol – Utiel), C-4 (Sant Isidre – Xirivella-l’Alter), C-5 (València – Caudiel) i C-6 (València – Castelló).

 

Serveis de mitjana distància: ER02 (Castelló – Vinaròs), 43 (Alacant – Múrcia — Llorca), 44 (València – Cartagena), 45 (Alacant – Ciudad Real), 46 (València – Alcázar de San Juan), 47 (València – Xàtiva – Alcoi), 48 (València – Conca – Madrid), 49 (València – Osca), 50 (València – Tortosa) i 61 (Alacant – Tortosa).

 

 


 


Descomptes als títols SUMA i les xarxes de transport d’Alacant i Castelló, i Abonament Temporal Jove gratuït

 

S’ha anunciat la prorroga durant l’any 2023 dels descomptes vigents fins ara. Els títols SUMA, zona TAM d’Alacant, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant, Metrobús i Metrovalència mantenen el descompte del 30%.

 

El títol SUMA 10 permet de fer deu viatges per 5,60 euros a una zona, per 8,40 euros a dues zones i per 14 euros a les tres zones. Suma Mensual, amb què es poden fer viatges il·limitats durant un mes, costa 24,50 euros si es viatja per a 1 zona; i de 37,10 euros si és per a les tres zones. La Suma Mensual Jove és igual que la Suma Mensual, però amb un descompte extra del 15% per als usuaris del Carnet Jove. Val 20,80 euros si és per a 1 zona i 31,55 euros si és per a tres zones.

 

L’abonament Bono 10 del TRAM d’Alacant, que permet de fer deu viatges, val 5,50 euros per a 1 zona; 8,40 euros per a 2 zones; i 14 euros per a 3. El Bono 10 Jove, per a usuaris de 16 anys a 30 anys, val 4,75 euros per a 1 zona, 7,10 euros per a 2 i 11,90 euros per a 3. El Bono 30, per a fer 30 viatges, val 15,95 euros per a una zona, 23,90 euros per a 2 i 39,90 euros per a 3. 

 

La xarxa d’autobusos TAM (Transport Metropolità d’Alacant) ofereix els abonaments Bono Móbilis Multiviatge per 8,70 euros en la modalitat de 10 viatges i 26,10 euros si és de 10 viatges.

 

Al TRAM de Castelló l’abonament de 10 viatges val 5,70 euros, i l’abonament temporal, de viatges il·limitats durant trenta dies, 21 euros.

 

També es prorrogarà l’Abonament Temporal Jove gratuït, que permet als menors de 30 anys de viatjar gratuïtament al TRAM d’Alacant, a Metrovalència, l’EMT i el MetroBus de València, i als serveis de transport metropolità de la Plana de Castelló (TRAM, TUCS, HICID i AMSA). L’abonament gratuït es va començar a aplicar el 9 d’octubre i, en principi, havia de durar fins al 15 de gener.

 

Extractat i adaptat de vilaweb.cat per al País Valencià