L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 30 de desembre del 2022

FESTIVERN: Actualitzada: La zona d'acampada comença a omplir-se en el primer dia de concerts

V. Vista general de la zona d'acampada el divendres a les 17'30 hores
 
   Quarta publicació
 
IV. Vista general de la zona d'acampada a les 19'30 hores de dijous

 Tercera publicació
 
III. Vista general de la zona d'acampada a les 17'30 hores de dijous
 
 
Segona publicació
 
 
II. Vista general de la zona d'acampada a les 16'00 hores de dijous
 
Primera publicació
 
 
I. Vista general de la zona d'acampada a les 13'30 hores de dijous
 
 
 Ha estat un constant degoteig des de les 9 del matí: cotxes que s'aturaven per deixar joves que assisteixen al Festivern, joves carregats amb motxilles i les tendes per a muntar, colles d'amics i amigues, ja coneguts d'altres anys que es retroben novament a Tavernes i al Festivern, el millor festival valencià de les Comarques Centrals ( i també de molt més enllà, car ens visiten joves de tots els punts geogràfics del domini lingüístic).
 
Les fotografies que publiquem a partir d'ací, d'avui, ens mostren com ha anat creixent, al llarg del matí i fins a les 13'30 hores l'arribada de festiverners i festiverneres a partir de les 10 hores.  Les fotografies tenen indicada l'hora.
 
 
9'30 hores
 
Tot a punt perquè a partir de les 18 hores i des de l'acampada, la xaranga "Això ho pague jo" anime el camí fins a la carpa on comencen les actuacions i on entre altres grups s'escoltarà "Mafalda",  "La Fumiga", "Jimena Amarillo", The Tyets".... en la que serà la primera gran nit del Festivern 2022.
 


 
 
Les tres fotografies a les 10'15 hores
 
 
 La marea de gent jove - es pot arribar fins a les 10.000 persones - es nota sobre tot en els establiments i comerços, i més que res als aparadors de menjar i beguda, sense oblidar el sector hostaler i els punts de menjar ja preparat. En conjunt una injecció a l'economia local, però  a més, novament Tavernes serà una ciutat alegre, divertida, la més vital i dinàmica de les comarques centrals,  oblidant una vegada els temps en que la ciutat quedava solitària perquè en aquests dies milers de joves vallers i valleres, viatjaven a altres ciutats per festejar el Cap d'Any amb el que suposava usar vehicles per a desplaçar-se a altres localitats i el corresponent perill. 
 
11 hores
 
 
Satisfacció del regidor Josep Llácer per la bona acollida i assistència al Festivern 
 
 Un aspecte aquest que, avui mateix, ens comentava el regidor responsable de festivals de Tavernes, Josep LLácer, de Compromís, que mostrava la seua satisfacció perquè després de dos anys sense Festivern per la pandèmia, "la nostra ciutat gaudirà d'un Nadal diferent, valencià, i sobre tot d'una festa sana i alegra, on també cal recordar aspectes culturals i esportius que porta aparellada la gran programació del Festivern".
 
 
 
Les tres fotografies a les 11'45 hores

 Josep Llácer, candidat de Compromís a les pròxims eleccions municipals, remarcava així mateix “l'aposta de l'Ajuntament en fomentar la realització d’aquests festivals per tal de generar economia i promocionar Tavernes a nivell cultural i turístic. En aquest cas, el Festivern és especial perquè es fa en Cap d'Any i perquè es centra en la música en valencià". 


Les dues fotografies a les 12'45 hores

Lamentable que hi haja sectors a Tavernes que no ho vegen així i critiquen i es dediquen a entorpir i posar pals, fins i tot amb denuncies judicials  la celebració de festivals a Tavernes, en especial aquells que es desenvolupen en època estival. 
 
Això com ja es sabut ha dut a que alguns dels festivals previstos,  i que s'havien celebrat en edicions anteriors a la platja vallera, hagen optat per anar-se'n de Tavernes, amb la qual cosa qui perd és la platja i Tavernes, i darrere el comerç, l'hostaleria, els lloguers d'apartament i la promoció turística que representen.
 


Les tres fotografies a les 16'00 hores

 
 
Programació i horaris d'avui, dia 29
 
 
 
 
Programació i horaris de demà, dia 30