L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 22 de juliol del 2023

Sico Fons va presentar ahir a Benifairó "La mel de la vida"



El valler Sico Fons va presentar ahir el seu darrer llibre  “La mel de la vida”, a l'albereda del Pi a Benifairó, acte que va comptar amb la col·laboració i intervenció de Josep Lluís Alberola i Vicent Franco.

 

 

Un acte senzill, que agraïa el lloc per la forta calor que estem patint, per presentar un llibre que ens endinsa en un un món que coneix molt bé, el de les abelles, donada la seua activitat d'apicultor. L'autor de la Valldigna ens parla de les seues vivències als ruscos des de menut i ho il·lustra amb un munt d'anècdotes cites literàries, dades científiques on no falta el posar el dit en la nafra dels greus problemes que pateix l'apicultura, pel canvi climàtic, però també per interessos econòmics que culpen a les abelles de mils mals (la pinyolà, p.e.) sense adonar-nos en que sense abelles... quan difícil serà la vida en el Món!!!
 
Serrat ho deixava ben palés en una estrofa de la seua cançó " Pare" 
Pare
On no hi ha flors No es fan abellesCera, ni melPareQue el camp ja no és el campPareDemà del cel plourà sangEl vent ho canta plorant
 
 
 
 
I una part del llibre el dedica a defensar el món que coneix, a fer proselitisme envers la defensa d'aquests petits amics que ens fan més dolça la vida amb la mel, però ajuden també a la supervivència del planeta pol·linitzant flors i fruits, cosa que massa vegades obliden, i que Sico Fons ens recorda en reproduir en el llibre articles, escrits i cartes sempre amb temàtica de l’apicultura i en una frase que resulta lapidària: "Les abelles sense nosaltres podrien continuar existint sense cap problema; però nosaltres, sense elles, tal volta no podríem viure, o, si més no, la nostra situació esdevindria catastròfica".  
 
 
 
I per acabar-ho d'arredonir, un material gràfic de qualitat, quinze fotografies que ens parlen, ens il·lustren sobre aquest món tan desconegut, com és el de les abelles.

Sico, de nou la nostra enhorabona i no pares, no deixes d'oferir-nos llibres com aquests, escrit des del sentiment d'una professió noble i digna que es perd en la nit dels temps, des de les albades de les nostres civilitzacions.